Förhållningssätt med tanke på Coronasmittan

Hur vi som kyrka ska förhålla oss till Coronaviruset

När det gäller kyrkans verksamhet så följer vi vad Folkhälsomyndigheten ger för råd och generella informationer. Vill du själv veta så kan du kolla här

RESOR 

Risken för smittspridning av Coronaviruset är måttlig enligt Folkhälsomyndigheten. Men eftersom vi samlar många människor så uppmana vi alla som har besökt områden med omfattande smitta (Italien, Kina, Iran eller Sydkorea) att hålla sig hemma från kyrkan under två veckor efter hemkomst och vara uppmärksam på om man uppvisar några symptom såsom hosta, andningssvårigheter eller feber. Denna åtgärd vidtar vi för att visa hänsyn till alla i kyrkan. Om du uppvisar symptom, kontakta 1177. Du kan även ringa 113 13 om du har frågor om Coronaviruset.

HYGIEN

En allmänt förebyggande åtgärd mot infektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Använd gärna även handsprit. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindras smitta från att spridas och från att förorena händer.

ORO

Vi vill ändå uppmuntra människor att inte styras av rädsla. Vi ser att Bibeln är tydlig med att vi inte behöver leva i fruktan och oro. Samtidigt vill vi att vara visa och förståndiga och inte utsatta oss själva eller andra för onödig risk eller fara, därför uppmanar vi till försiktighet.

VÅRA SAMLINGAR

Våra gudstjänster och samlingar på veckodagar rullar på som vanligt om inte annat meddelas.

BÖN

Vi vill också som kyrka be för att spridningen av detta virus ska avta och att inte fler ska bli drabbade. Bönen han kraft.

VÄLKOMNANDE 

I vår kyrka tycker vi det är viktigt att alla känner sig välkomna och vi har många som vill hälsa på dig innan och under våra gudstjänster. Men för att alla ska kunna känna sig trygga så kommer vi under en tid föreslå att vi begränsar vårt hälsande. Men vi hoppas att du ska bli välkomnad med ett gott leende och vi hoppas även att du ska känna dig lika varmt välkommen till våra gudstjänster. 

GUD VILL MER

Vi tror att Gud har mycket i beredskap för den som längtar efter honom! Välkommen med!

Gud har inte gett oss modlöshetens ande, utan kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande. Andra Timoteusbrevet 1:7 SFB15

Speak Your Mind

*

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00