Dag 20

Dag 20

Förlåtande sinnelag

I våra värderingar som församling står det att vi vill vara en församling som ger människor en andra chans. Detta är en utmaning för de flesta av oss. Det kräver oftast ett aktivt beslut att förlåta och ge andra chanser.

Många gånger så kan vi bli sårade av andra. Vi kan bli svikna och känna oss lurade och bedragna. 

Förlåtelsen är inte att sopa under mattan. Förlåtelse är att bestämma sig för att lägga ner sina anspråk på den jag blivit besviken på.

I bönen Fader Vår så lär Jesus oss att be: Förlåt oss våra skulder, liksom vi förlåter de som står i skuld till oss.

Om vi ska kunna leva i Guds förlåtelse så uppmanar han oss att förlåta andra. Vill du vara fri i ditt liv så ska du se till att förlåta. Och det du inte orkar förlåta själv får du be Herren om hans nåd att orka.

Efesierbrevet 4:32 NUB
Var goda och milda mot varandra. Förlåt varandra, så som Gud har förlåtit er i Kristus.

Kolosserbrevet 3:13 NUB 
Ha överseende med varandra och förlåt den som kan förebrås för något. Herren har ju förlåtit er, och så ska också ni förlåta varandra.

Bibeln talar om bitterheten som slår rot i våra liv. Den har med förlåtelse att göra. Kan du förlåta så håller du bitterheten ifrån dig. Bittra människor är fyllda av grämelser och fördömelse, de är skadade av hat och fördömelser. Man inser inte att man skadar sig själv mer än den som man är besviken på.

Apostlagärningarna 8:23 NUB
Jag ser att du fortfarande sitter fast i bitterhet och orättens fångenskap.

Men att ge en andra chans handlar om att vi själva ger som gåva det vi har fått som gåva. Ingen av oss som tror har helt slutat synda sedan vi tog emot Jesus som vår frälsare. Vi behöver gång efter gång förlåtelse för våra synder. Hade inte Gud varit ”en Gud av andra chanser” så hade vi varit förlorade.

Klagovisorna 3:22 NUB
Herrens nåd är det att det inte är slut med oss, hans barmhärtighet upphör aldrig. 

Låt oss, så långt vi orkar och kan, ge människor en ny chans. Inte som tandlösa mähä utan med integritet och kärlek. Där personer som av hjärtat vill börja om, ska få möjlighet till detta.

Egen bön:
Tack Herre för att du har förlåtit mig gång på gång. Ge mig ditt hjärta så jag får kraft att förlåta och ge en ny möjlighet för människor att börja om. Låt mig få leva i förlåtelse till andra så att din förlåtelse vilar över mig.

Församlingens bön:
Jesus, vi ber att vi ska få vara en församling som tror på och orkar med att ge nya chanser till varandra. Fader, ge oss som församling ditt hjärta för de som fallit och därför behöver hoppet om att en förändring ska kunna ske. Ge oss mod att tro på människor som misslyckats att de kommer att lyckas bättre nästa gång.

Speak Your Mind

*

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00