Dag 15

Dag 15

Fysiskt helande

När vi läser Nya Testamentet så ser vi att under och tecken var en stor del av vad Jesus verksamhet. Han talade men han förbarmade sig även över människornas situation.

Jesus gjorde många under när han rörde vid människor men ibland var det även människor som sträckte sig mot honom och rörde vid honom.

Lukasevangeliet 8:46-47
När kvinnan förstod att hon var upptäckt kom hon darrande fram och föll ner för honom och berättade inför allt folket varför hon hade rört vid honom och att hon genast hade blivit botad. Men Jesus sade: »Någon rörde vid mig. Jag kände att kraft gick ut från mig.« 

Fysiskt helande är inte ovanligt i bibeln och det är heller så ovanligt i vår tid. Guds kraft är densamma. Hans möjligheter har inte förändrats. Hans hjärta för dig och mig är detsamma.

När Jesus sände iväg sina lärjungar för att förkunna om Guds rike står det:

Lukas 9:1-2,6
1Jesus kallade samman de tolv och gav dem makt att driva ut alla slags onda andar och kraft att bota sjukdomar. 2Sedan sände han ut dem för att förkunna Guds rike och för att bota sjuka.
6Så började de att vandra från plats till plats och spred evangeliet och botade sjuka.

Lärjungarnas uppgift för att förkunna Guds rike var sammankopplat med att de bad för de sjuka och botade dem i Jesu namn. 

Vi har samma tro och samma förväntan på Jesus idag. Vi tror att Jesus vill och kan röra vid den sjukdom som du bär på. Som församling vill vi be för, och praktisera tron på att Gud kan hela fysiskt lidande idag. Kanske du inte har någon som kan be för dig idag. Då kan du likt kvinnan sträcka dig mot Honom och bildligt talat röra vid hans mantelflik idag.

Han som vann en seger över synd, ondska, våra sjukdomar och svagheter på korset har makten att göra detta i ditt liv. (1 Petrusbrevet 2:24, Jesaja 53:4-5)

Egen bön:
Jesus du som har tagit mina sjukdomar och mina smärtor på dig. Tack för att du lever i dag och låter din kraft verka i mitt liv. Idag vill jag sträcka mig mot dig och ta emot av den kraft du ger.
Jesus jag vill vara en lärjunge som ger vidare av din kraft till andra. Ge mig frimodighet att be för den som behöver helande.

Församlingens bön:
Herre låt din kraft bli synlig i vår gemenskap. Låt oss få en fördjupad tro på dina möjligheter. Sträck ut din hand och bota de sjuka i vår församling och vår stad. Vi ber dig i ditt namn.

Comments

  1. Bed att min dotter blir helad från en tumör, att tumören tvinar bort.Rakel

Speak Your Mind

*

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00