Bön och fasta/Dag 1

21 dagar bön och fasta

Nu startar vi upp vår bön och fasta inför 2020. 21 dagar kommer vi att gå in och be för vår församling, stad, land och utöver världen.

De tre veckorna kommer vi att dela upp i varsitt tema utifrån Ande, Själ och Kropp.

Var med och be och om du kan och ha möjlighet även fasta något från något för att avsätta tid till att vara inför Herren.

Dag 1

Bönämne: Förnya idag mitt andliga liv.

När Paulus skrivet till Timoteus i 2 Timoteusbrevet 1: 6 att låta ”Guds nådegåva flamma upp igen” så handlar det om att han ska påminna sig om vad Gud hade lagt i hans liv av gåvor och verktyg.

Dels handlar detta om att det andliga livet som han har ska bli uppfräschat, men även att han ska komma ihåg den kallelse som Gud lagt hans liv. Den uppgift som Gud lagt i hans händer att utföra.

När Petrus och Johannes kom tillbaka till församlingen efter att ha blivit ställda till svars inför Stora Rådet för att de botat den lame mannen så ber man om frimodighet och kraft att bli vittnen. Då kommer Anden över dem igen och blir till kraft och liv i deras situation.

Gång på gång möter vi i bibeln ordagrant och tematiskt ”det brinnande hjärtat”.

Gud kan verka och agera utifrån ditt och mitt hjärtas inställning. Vi behöver vara villiga att låta Gud fylla oss så att han kan använda oss och utrusta oss som lärjungar.

Låt oss idag, för Guds rikes skull, be om förnyelse och kraft, och en längtan att bli de lärjungar som Gud kallat oss till.

Speak Your Mind

*

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00