Sista helgen med FIRST THINGS FIRST!

Ytterligare en fantastisk helg i Pingst Varberg!

I fredags var ungdomarna i Göteborg och Connect Church på Encounter, deras ungdomssatsning. Det var ungdomar från flera håll som samlades tillsammans till ett ungdomsmöte.

Ikväll hade församlingen sitt Årsmöte. Vi hade de vanliga frågorna uppe men även intressant information om läget kring stöd- & akutboende som vi som församling vill starta upp.

I morgon klockan 16:00 har vi så den sista predikan över ämnet First Things First! Det kommer att bli en spännande gudstjänst.

Samuel Björling skrev en sång till vår predikoserie som heter ”Vi sätter dig först!”. Vi är så tacksamma för den kreativitet som finns i vår kyrka.
Imorgon kommer ytterligare en sång skriven av Samuel och Christoffer Gallovan. Kom och lyssna!

Välkomna med!

IMG_0081

FIRST THINGS FIRST – en temaserie utifrån Matteus 6:33

Näst sista söndagen i temat First Things First! Vi kommer att få lyssna till en intressant predikan och så har vi tillfälle att tillbe och prisa Gud tillsammans.

Vi börjar klockan 16:00! Vill du vara med och be en stund innan gudstjänsten så är du välkommen 15:15.

IMG_2915

 

Nästa lördag har vi som församling ÅRSMÖTE! Du är varmt välkommen 17:00 till församlingens ordinarie årsmöte! Missa inte detta.

På söndagen avslutar vi temagudstjänsterna för denna gång.

 

 

First things first – Din möjlighet att välja

På söndag startar vi upp med ett nytt tema för våren! I fem veckor framöver kommer vi att tala över ämnet First things first – Det viktigaste först! Din möjlighet att välja! Vi har gudstjänst klockan 16:00 och vill du vara med och be en stund innan gudstjänsten så möts vi i församlingsvåningen klockan 15:15!

Vi tror att detta kommer att bli en mycket spännande och otroligt viktig serie för ditt liv och din tro. Missa inte många intressanta ämnen när det gäller detta tema. På söndag så kommer vi att tala över Matteusevangeliets 6 kapitel och 33 versen. Sök först Guds riken…

Firstthingsfirst

När det gäller vårt ungdomsarbete så skriver Gustaf och LIFE Crew så här:

Hej gänget! Den här helgen blir grym!

På fredag är kör vi Lets talk Life med temat Helande – första hjälpen enligt Bibeln. Vi kommer få höra om grejer som hänt på Trysillägret men också fundera på varför helande funkar ibland och ibland inge.

Verkar det spännande? Vi ses på fredag kl. 19.00!

På lördag kör vi Westcoast i Kungsbacka. En hel dag med aktiviteter (Beachvolleyboll i Kbas nya hall), undervisning, möte, käk och massa gött folk. Vi från Varberg drar dit med tåg. Kostnader för dagen är 30kr för tåg, 50kr för mat och 40kr för volleybollen. En heldag för inte mer än 120kr. Värt!!

Vi ses på stationen 8.15 och är tillbaka 22.30. På LIFEs Facebook-sida hittar du ett event för lördag, gå med i det så är du anmäld!

Vilken grym helg vi har framför oss. Häng på!

/LIFE crew

Även denna helg har vi besök i Pingst Varberg

På söndag klockan 16:00 gästas vi av Hans Sundberg, Uppsala. Hans har ett gott renommé inom kyrkan och har en förkunnartjänst och en förbönstjänst. Inom dettas område har han mycket spännande erfarenheter som han gärna delar, men även en profetisk skärpa som är speciell.

Missa inte att komma med på denna gudstjänst!

Under dagen kommer han även att ha seminarie med våra förebedjare och delar av församlingsledningen.

På fredag kommer våra ungdomar hem från skidresan till Trysil. Därför kommer det inte att vara någon LIFE – Ungdomssamling på fredagskvällen.

IMG_2926

En garanterat intressant gudstjänst

På söndag klockan 16:00 möts vi i Pingst Varberg. Vi gästas av Richard Svensson, en uppskattad talare över hela norden och i vår församling!

Richard är även församlingscoach i vår församling och samarbetar med ledarskapet i förändringsarbetet som vi har initierat.

Temat för predikan imorgon är: Vision för livet! För sång och musik ansvarar Frida Svenningsson. Vi firar även nattvard tillsammans.

Missa inte en garanterat intressant gudstjänst!

På söndag åker våra ungdomar iväg på sportlovläger till Trysil. Kom ihåg dem i förbön under vecka 8!image

På söndag…

… 16:00 fortsätter vi med Vardagsliv – Jesus 24-7. Det är vår ungdomspastor Gustaf Samuelson som talar. Det kommer bli en fantastiskt bra gudstjänst. Sofia Glamheden leder sång och musik.
Barnkyrkan och XP möts på sina aktiviteter under gudstjänsttid.

Varje söndag försöker vi erbjuda tolkning av mötet till engelska.

Men redan på fredag kör ungdomarna sin kväll med LIFE. Så här skriver ledarteamet där:

Hej gänget! På fredag startar vi upp nytt tema för våren ”Back to basic”, ett tema där vi kommer prata om viktiga grunder i vår tro. Det blir möte, café och aktivitet. Dra med dig dina vänner så ses vi 19.00 i kyrkan! Välkommen! /LIFE crew

Missa inte heller att vi har uppdaterat programbladet för slutet av februari och in i mars.

Missa inget genom att stanna hemma, utan kom och upplev gemenskapen i kyrkan!

Nytt tema: Vardagsliv – Jesus 24/7

På söndag drar vi igång med vårt nya tema: Vardagsliv – Jesus 24/7.

Det handlar om att vår tro ska få vara synlig hela tiden i våra liv.

I olika skeden av våra liv kan det vara en utmaning att gestalta casino online Jesus i våra liv! Men vi ska uppmuntra varandra att göra det vi kan för att låta det synas!

På söndag 16 kommer Semias Schenberg att inleda detta ämne och Samuel Björling ansvarar för sång och musik!

Missa inte den spännande starten på denna serie!

IMG_2895

 

En fröjdefull jul!

Pingst Varberg önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi ber om välsignelser över ditt liv och önskar att julens budskap ska få bli tydligt! Jesus är ”The reason for the season! Han är den som kom för att ge dig och mig hopp och liv!

jesus-is-the-reason-for-the-season

Julafton är det öppet i Pingst Varberg då vi har julfirande för alla som vill tillsammans med Varbergs Församling, Svenska Kyrkan klockan 12:00.

Missa inte heller vår Julkonsert på Annandag Jul klockan 16:00! Mycket sång och musik utlovas!

På söndag har vi gudstjänst som vanligt 16:00! Välkomna då också!

Fjärde advent – Himlen kom ner

Richard_SvenssonDenna helg går vi verkligen mot jul! Den fjärde advent, då är ankomsten nära! Denna helg kommer Richard Svensson från Höör och predikar i temat Himlen kom ner.

Richard är vår församlingscoach under detta året. Vi ser fram emot vad han har att förmedla på söndag 16:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekumeniskt Julfirande

 

På Julafton så har vi gemensamt julfirande i vår kyrka från 12:00 till 15:00 tillsammans med Varbergs Församling, Svenska Kyrkan. Välkomna hit och dela gemenskap och ät lite gott på julafton!

 

 

 

 

 

 

 

AmazingGrace2014

 

Sedan på annandag Jul så har vi en Julkonsert klockan 16:00! Amazing Grace – En julkonsert!
Många duktiga sångare och musiker kommer medverka och spela och sjunga! Missa inte detta tillfälle!

 

Himlen kom ner!


image

 

Nu är det snart helg igen. Tredje advent. Vart tog tiden vägen?

Fördelen är att vi närmar oss vintersolståndet och sedan ljusnar det, i alla fall när det gäller dagsljus!

Ikväll är det en hejdundrande julfest för ungdomarna i LIFE! Missa inte att komma klockan 19:00! Det blir gott att äta och skön gemenskap!

MEN ungdomsarbetet drar vidare redan på nyår då de ses igen för UNITE i Göteborg.En nyårskonferens i Pingstkyrkan i Västra Frölunda.  Anmälan görs på unitesweden.se!! Det är också dags att anmäla sig till vinterlägret i Trysil.
Platserna är begränsade och först till kvarn gäller så se till att en av platserna blir din! Trysilanmälan hittar du på varbergpingst.com/life.
Julfest, UNITE och Trysil, sköna grejer som ligger framför! Häng på!

På söndag 16:00 har vi verkligen en intressant gudstjänst. Hela livet med alla dess glädjeämnen men också sorg kommer att vara med. Vi kommer att ha dop However, if Page 253Chapter 19: Security and Governance for Big free photo recovery software Environments 229 sensitive personal data passes across your network, you may expose your company to unanticipated compliance requirements. och nattvard men också en parentation över en av våra yngre medlemmar som fått flytta hem till Far i himmelen. Jorden har blivit fattigare och himlen rikare.

Temat för gudstjänsten är Himlen kom ner, med underrubrik Himlen är här och nu! Det är Ola Olofsson som predikar. Chamilla Alnäng ansvarar för sång och musik.
Barnkyrkan och XP har julavslutning.

Vi kommer att ha mingel före och efter gudstjänsten, fotoboxen är bemannad och vi tror på en välbesökt gudstjänst! Missa inte den!

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00