Anmälan sker via länk på förstasidan på hemsidan!

Hej vänner!

Har fått frågan igen var man anmäler sig till gudstjänsten.
Gå till ”hemsidan” på vår hemsida. Längst upp på den sidan så finns en ruta där ordet ”Anmälan” finns!

Tryck på ordet så kommer du till en ny sida där du ombeds skriva in mejladress, namn och sedan klickar du på ”Hur många vill du anmäla” och rutan under ”Välj” där kan du välja att anmäla upp till 5 personer.

Skulle ni av någon anledning inte kunna komma så skulle vi gärna vilja veta det. Det har varit lediga platser den senaste gudstjänsten som vi gärna hade fyllt med andra.

Blir du sjuk eller får förhinder och är anmäld till en plats på gudstjänsten så hör av dig. Helst på info@varbergpingst.com, så snart du vet med dig att du inte kan komma. Då kan vi erbjuda andra din plats!

Med vänlig hälsning, Ola
Pastor/Föreståndare

FULLBOKAT!!! Nu på söndag öppnar vi kyrkan för 50 besökare

Nu på söndag, den 4 oktober klockan 16:00 så öppnar vi för att kunna delta i våra gudstjänster igen.

Du anmäler din plats via det formulär som kommer att finnas här på vår hemsida. När det är 50 anmälda så kommer du inte att kunna anmäla dig. Vi föredrar att du anmäler dig via hemsidan.

Tyvärr, men ändå med stor glädje, så måste vi meddela att det är fullbokat nu på söndag den 4/10. I början av nästa vecka så kommer vi att släppa platserna till den 11/10.

Du kan inte anmäla dig via kommentarsfältet i denna blogg. Du får gå via anmälningsformuläret, som just nu ligger högst upp på ”HEM”-delen av vår hemsida.

Vi föredrar att du anmäler dig via hemsidan.Du kan även ringa till kyrkan 0340-611 600, eller skickar du ett mejl till info@varbergpingst.com så tar vi emot din anmälan.
Skulle det vara fullt när du mejlar in så kommer du få ett meddelande om detta.

Vi gör detta för att vi inte ska behöva avvisa någon vid dörren. Kyrkkaffe får du vid ingången till kyrkan. Innan gudstjänsten.

Som alltid gäller att du ska vara frisk, utan symtom, om du ska delta. Vi kommer ha uppmärkta platser där du kan sitta.

Vi ser gärna att du är i god tid till gudstjänsten då vi vill ha så många som möjligt på plats i kyrkan inför webbsändningen.

Efter gudstjänsten så kommer utgången från kyrksalen ske via våra nödutgångar i kyrkans främre del.

Gudstjänsten kommer att sändas Live på vår YouTube-kanal. Så om du inte kan vara med i kyrkan så kan du ändå följa med!

Barnkyrkan kommer att mötas också! Ingen anmälan behövs där. Barnen kommer att lämnas vid ingången till LP-kaféet och slussas upp till övervåningen där man kommer ha samling under gudstjänsttid. Hämtning av barnen sker även där.

Välkomna att anmäla er så ses vi på söndag!

En påskhälsning till församlingen!

Kära vänner!
Vi som pastorsteam och som församlingsledning vill bara i dessa tider sända en påskhälsning till församlingen.

I dessa tider av påtvingad ensamhet för många så ska ni veta att vi ber för er och vi längtar till att vi alla ska kunna träffas igen under mer normala förhållanden.

Trots detta så vill vi bara understryka att livets Herre har allt detta i sin hand. Han är inte överraskad, han är inte överrumplad. Han har både dig och världen i sin hand. Psalm 139 säger att Han omsluter mig och håller mig i sin hand.

Vi går nu in i påskhelgen. Påskens budskap har aldrig varit omodernt. Det har alltid en aktualitet för varje människa. Din synd och dina tillkortakommanden har för alltid blivit spikade upp på ett kors för att vi som är syndare ska bli frälsta av bara nåd. Vi både var och är syndare som ständigt behöver mer av den nåd som Fadern ger oss genom Jesus Kristus.

Även om vi inte kan samlas i kyrkan som vi brukar så skulle jag vilja uppmuntra dig till att avsätta tid för Gud denna helg. Både enskilt och tillsammans, om än via webbsändning. Klicka på denna länk: Pingst Varberg!

Skärtorsdagen klockan 19:00 sänder vi Getsemanestund där du förbereder nattvarden hemma hos dig med ”bröd & vin”. Ta vad du har, druvjuice, saft, eller liknade och en brödbit, kex eller annat. Så firar vi Nattvarden tillsammans.

Långfredagen 11:00 blir det en Gudstjänst där vi sjunger lovsång, lyssnar till predikan och är inför ordet tillsammans. Låt din Långfredag börja i gemenskap med Guds församling och inför Guds Ord. Predikar gör Richard Svensson.

Påskdagen 16:00 har vi också en Gudstjänst där vi firar att Jesus är uppstånden, ja, han är verkligen uppstånden.
Även denna dag har vi lovsång och tillbedjan med Ordets förkunnelse. Predikar gör även här Richard Svensson.

Har du inte möjlighet att sitta ner precis vid sändningen så går det att följa alla gudstjänster när du har tid. De ligger uppe för visning efter det att de sänts.

Så till avslutning vill vi bara önska dig en fridfull, härlig Påsk och låt insikten om påskens stora drama sjunka in i ditt hjärta: Jesus dog för dig och han uppstod, för att idag sitta på Faderns högra sida i himmelen och be för oss som har satt vårt hopp till honom.

Var välsignade!

En hälsning från Pingst föreståndare Daniel Alm

Påskhälsning 2020 from pingstsverige on Vimeo.

Länk till vår webbsändningar framöver!

Här kommer länken till vår websändningar framöver.

https://www.youtube.com/channel/UCqUUMZpRRJ4ipExS3fBczFQ/

Klicka på den så tar den dig till vår sändning! Sändningen av våra gudstjänster börjar klockan 16:00 förutom på Långfredagen då det börjar 11:00!
Välkommen!

Vi ställer in gudstjänsten…

Vi som församling har nu valt att ställa in våra gudstjänster där vi möts fysiskt som församling i och med Folkhälsomyndigheternas senaste rekommendationer. Statsministern har meddelat detta under dagen och vi följer naturligtvis de anvisningar vi får.

Dock kommer vi att genomföra Årsmötet imorgon lördag 17:00. Vi gör det koncentrerat och effektivt.

För mer information så gå till våra sociala medier: Facebook eller Instagram. Pingsvarberg heter vi på de olika plattformarna!

Information kring helgen!

Förhållningssätt med tanke på Coronasmittan

Hur vi som kyrka ska förhålla oss till Coronaviruset

När det gäller kyrkans verksamhet så följer vi vad Folkhälsomyndigheten ger för råd och generella informationer. Vill du själv veta så kan du kolla här

RESOR 

Risken för smittspridning av Coronaviruset är måttlig enligt Folkhälsomyndigheten. Men eftersom vi samlar många människor så uppmana vi alla som har besökt områden med omfattande smitta (Italien, Kina, Iran eller Sydkorea) att hålla sig hemma från kyrkan under två veckor efter hemkomst och vara uppmärksam på om man uppvisar några symptom såsom hosta, andningssvårigheter eller feber. Denna åtgärd vidtar vi för att visa hänsyn till alla i kyrkan. Om du uppvisar symptom, kontakta 1177. Du kan även ringa 113 13 om du har frågor om Coronaviruset.

HYGIEN

En allmänt förebyggande åtgärd mot infektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Använd gärna även handsprit. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindras smitta från att spridas och från att förorena händer.

ORO

Vi vill ändå uppmuntra människor att inte styras av rädsla. Vi ser att Bibeln är tydlig med att vi inte behöver leva i fruktan och oro. Samtidigt vill vi att vara visa och förståndiga och inte utsatta oss själva eller andra för onödig risk eller fara, därför uppmanar vi till försiktighet.

VÅRA SAMLINGAR

Våra gudstjänster och samlingar på veckodagar rullar på som vanligt om inte annat meddelas.

BÖN

Vi vill också som kyrka be för att spridningen av detta virus ska avta och att inte fler ska bli drabbade. Bönen han kraft.

VÄLKOMNANDE 

I vår kyrka tycker vi det är viktigt att alla känner sig välkomna och vi har många som vill hälsa på dig innan och under våra gudstjänster. Men för att alla ska kunna känna sig trygga så kommer vi under en tid föreslå att vi begränsar vårt hälsande. Men vi hoppas att du ska bli välkomnad med ett gott leende och vi hoppas även att du ska känna dig lika varmt välkommen till våra gudstjänster. 

GUD VILL MER

Vi tror att Gud har mycket i beredskap för den som längtar efter honom! Välkommen med!

Gud har inte gett oss modlöshetens ande, utan kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande. Andra Timoteusbrevet 1:7 SFB15

Äntligen måndag!

Vi är mitt uppe i vårt tema!

Att vår tro är en privatsak är ju sanning i sin intimaste aspekt. Vi tror att varje människa behöver möta Jesus personligen och be om förlåtelse och nåd över sitt egna liv. Vi är också de som personligt kommer att få ”göra räkenskap” inför Gud hur vi har förvaltat vårt liv.

Men vår tro får aldrig bli gömd och dold i våra liv. Våra gärningar och ord behöver få ställas under den som vi bekänt som Herre och mästare i våra liv, Jesus Kristus.

Äntligen måndag! är just inriktad på att uppmuntra och ge oss tankeverktyg kring detta med att leva som lärjunge, dag efter dag!

Missa inte de två sista gudstjänsterna i detta tema! Söndag 16:00 är tiden!

Bön och fasta/Dag 21

Dag 21

Bönämne: Herre, ge mig en vardagstro som bör med sig en välbehaglig doft av himlen.

Kolosserbrevet 4:5-6 SFB15
Var visa när ni möter de utomstående och ta vara på varje tillfälle. Ert tal ska alltid vara vänligt, kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en.

I vår tid så tror jag att vi mer än tidigare behöver ha en ödmjukhet när det gäller vårt sätt att presentera vår tro. Därmed inte sagt att den behöver vara undfallande, utan udd och utan frimodighet.

Men fördömande av människor och deras val i livet kommer aldrig att hjälpa evangeliet framåt. Vi är inte de som dömer, det är vår Far i himlen som har det ansvaret. 

Naturligtvis kan vi känna en sorg och en nöd för att människosläktet vi är en del av går längre ifrån Gud. Vi vill ju föra människor närmre. Men låt oss istället för att moralisera och fördöma visa på vad det ”nya livet” för med sig. Vilka välsignelser vi har fått när vi tog emot Jesus i våra liv.

Paulus skriver i Första Korintierbrevet 5 att det är Gud som dömer utomstående, inte vi.

Vår bön bör vara att vi får presentera Jesus på ett trovärdigt sätt idag. Att hans namn blir upphöjt, uppskatta och älskat, därför att vi är älskvärda som hans efterföljare.

Men vi saltar våra ord så de inte blir osmakliga och avslagna.

I Apostlagärningarna 16:5 SFB15 står det: Och församlingarna stärktes i tron och växte i antal för varje dag.

Det finns ett uppdrag att utföra och en kallelse att fylla. Låt oss i mötet med de människor vi har omkring oss som ännu inte tror vara trovärdiga och sanna mot det som är vårt hjärtas tro.

Då kan vi få samma vittnesbörd om oss som församlingarna som Apostlarna grundade att de stärktes i tron och växte i antal.

Bön och fasta/Dag 20

Dag 20

Idag släpper vi temat ”kroppen” och fokuserar på det som man förr kallade ”besökelsetid” eller väckelsetid.

Bönämne: Hjälp dina tjänare att frimodigt förkunna ditt ord, genom att du räcker ut din hand och låter helande, tecken och under ske genom din helige tjänare Jesu namn.

Bönen är hämtad från Apostlagärningarna 4:29b-30. Det är Petrus och Johannes som blivit ställda inför Stora Rådet i Jerusalem för att de hade botat den lame mannen vid sköna porten.

Det har troligen gått några år sedan pingstdagens stora väckelsemöte. Församlingen har vuxit i storlek. Men på samma gång har motståndet ökat. Där och då har man försökt hota dem till tystnad. Man har gett dem order att inte längre tala i namnet Jesus.

I det läget när de blir hotade för att hålla tyst så säger Petrus och Johannes: ”Bedöm själva om det är rätt inför Gud att lyda er och inte Gud. Vi för vår del kan inte hålla tyst med vad vi har sett och hört.

Hur är det i kristenheten idag och i vår församling i synnerhet. Finns det ett upplevt hot, eller åtminstone en olust, att berätta om vad vi har sett och hört?

Bönen som lärjungarna bad är lika aktuell idag som då! Ge dina tjänare, dina lärjungar, frimodighet att berätta om vad vi har sett och hört!

Vi tror att vi har blivit placerade i Varberg för att vara de som berättar om Guds storverk tillsammans med alla andra frimodiga kristna i vår stad. Låt oss be om ett nytt mod idag att få bli de som bibeln talar om som, Guds folk. De som ger evangeliet vidare utan att skämmas eller blygas.

Gud ska välsigna dig med kraft och mod idag!

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00