Första advent!

DenförstajulenA3 kopia

När vi tittar utanför fönstret är det svårt att se att vi går mot första advent. Rosor som har knoppar, utslagna blommor och kart på samma gång. Det är varmt som en dag på senhösten. Endast en eller ett par nätter med frost… Ja, det är en unik novembermånad vi upplev. Samtidigt har solen varit dold bakom dimma och moln den mesta tiden denna månad. Det är nog många som längtar efter att se solen igen.

När det gäller LIFE, vårt ungdomsarbete, så hälsar våra LIFE-ledare att på fredag är det dags för terminens sista talkshow! Vi gästas av Jonathan Lewin som jobbar med All Star, Pingst Jönköpings idrottsarbete och vi kommer prata om när intressen kanske tar över livet och så ska man få plats med kyrkan också. Hur får man ihop det? Hur kan man tänka? Vad ska man prioritera? Vi tror att samtalet på fredag kommer bli oerhört intressant! Caféet är öppet som vanligt och Jonathan håller i aktiviteten! Vilken fredag vi har framför oss! 19.00.

På söndag räknar vi med mängder av människor som kommer till kyrkan! Första advent och en Julmusikal med alla våra härliga barn i Twist & Shout som skall medverka. Det kommer hända massor på kyrktorget både innan och efter. Kom och var med! Vi börjar 16:00!

En riktigt bra helg ligger framför

imageVi närmar oss adventstid! Vi tänker då avsluta detta året riktigt starkt! Ett tema över fyra söndagar med temat Himlen kom ner, där vi stannar upp vid det fantastiska att Gud sökte upp sin skapelse för att frälsa den! Vill redan nu säga: Missa inte detta! Var med från start!

Men reda denna helg kommer det vara maxat! Fredag kväll så samlas ungdomarna 19:00!

Så här skriver vår ungdomspastor Gustaf och LIFE Crew! Hej! … ny fredag på ingång. Vi ses som vanligt 19.00 för mingel, möte – näst sista delen av ”Ett meningsfullt liv” som kommer handla om hur du och jag på olika sätt kan tjäna Gud. ”Vad du har i din hand?” är titeln för fredag. Sen kör vi självklart aktivitet och café med mycket tid att hänga! Sounds awesome? O yes! Vi ses på fredag! /LIFE crew

Tips: SMSgrupp blir Supertext. Ladda hem vår nya app på http://supertext.nu

På söndag är det bön 15:15 och gudstjänst 16:00.

Vi kommer även denna söndag att ha Barnvälsignelse och Samuel Björling med team håller i lovsång och tillbedjan! Ola Olofsson predikar. Temat är: Kristen med rätt perspektiv! Kom och lyssna!

En god eftersmak och en längtan om mer…

I helgen hade ungdomarna konferens, ”West Coast Conf14″. Fredagen var det ca 120 ungdomar samlade från Halland och även några från Skåne.

Det var samlingar som fördjupade tron på Jesus och hans möjligheter att leva genom våra liv. Ungdomar blev berörda, helade och förvandlade. Ett stort tack till Jesus för det. Björn Truedsson var den som undervisade på kvällarna och våra ungdomspastorer i Halland med många goa ledare var det som genomförde det hela. Mycket bra dagar och mycket kul med bl.a. ”bumperball” på lördagen.

Nu till helgen har LIFE movienight och lite softare kväll på fredagen. Klockan 19:00 möts ungdomarna i ungdomsvåningen.

På söndag är det gudstjänst igen. Klockan 16:00 drar vi igång med full fart. Det kommer att vara bibelutdelning, barnvälsignelse och nattvard. Och naturligtvis predikan som Samuel Björling levererar denna söndag. Vi tror på en festgudstjänst inför Herren. Missa inte detta!

En spännande och utmanande tid!

Det man slås av i dessa dagar är att vi lever i en spännande tid. Många saker, både bra och hemska, sker i vår värld.

Som kristen kan man gråta över det som sker med trossyskon över världen. Jag hörde någonstans att 9 av 10 som dödas för sin tro är kristna. Det är dock en tystnad bland ledare och institutioner som är påträngande. FN, EU, statsmän borde ha en större insikt och förmåga att förstå vad det är som händer. Det är inte bara så att några få får lida för någon fanatisk sektliknande religion. Den tro som varit grund för så många länders demokrati och värdighet håller på att förtryckas mer och mer. Även i vårt land, Lagom, verkar det vara helt ok att vara mot människor. Marcus Birro skrev i en krönika i Världen Idag för lite sedan om en av Sveriges kvällstidningar att den ”är en tidning som säger sig ”älska olika” men gång på gång visar man” ”…prov på att den sanningen bara gäller så länge olika är samma sak som vad de själva står för…”

Gud hjälpe oss att vår frihet i detta landet inte bara finns i det ”Politiskt Korrekta” utan även har sin grund i grundläggande värderingar som yttrande- och religionsfrihet etc.

Med detta sagt så är vi mycket tacksamma för söndagens möten med Sven Almkvist. Fantastiska samlingar där vi fick en gedigen undervisning på både gudstjänst och i bibelstudie kring ämnet Profeten.

 

Niklas_AAs_02Nu till helgen kommer vi att gästas av Niklas Ås från Göteborg som kommer att tala i temat, Utrusta de heliga, över ämnet Läraren! Vi möts 10:30 till bibelstudie på söndag och 16:00 för Gudstjänst.

Vill du vara med och be innan gudstjänsten  så börjar den 15:15 till 15:45.

Barnkyrkan och XP samlas under gudstjänsten.

Sverigebön – Lovsång – Nattvard – Bibelstudie – Gudstjänst

På fredag möts LIFE (Ungdomsverksamheten) klockan 19:00! OBS! Tiden! Det kommer bli fantastiskt bra!
Här kommer info om kvällen:

Hej gänget! Imorgon är det fredag och då är det självklart LIFE igen! Vi ses i ungdomsvåningen för en riktigt go kväll med predikan, lovsång (fast på ett helt nytt sätt – spännande) och självklart café och aktivitet. Vi ser verkligen fram emot att ses och hänga ännu en fredag! Viktigt denna vecka är att vi nu börjar en timme tidigare alltså 19.00. MISSA INTE det.  19.00 drar vi igång imorgon! Sprid detta!

Ses imon! /LIFE crew

LIFE

Sedan kommer vi att ha bön för Sverige och Halland! Så här skriver Jörgen Serholt bland annat:

Välkommen till Varberg!
Vi hälsar dig/er hjärtligt välkomna till en bön och inspirationsdag för Halland.
Ett tillfälle där vi tillsammans får be för vårt län, vår ort och bygd.

Plats, Pingstkyrkan, Engelbrektsgatan 17, Varberg den 4 oktober kl 14.00

Vi lever i en speciell tid. Så mycket händer globalt och internationellt.
Men det sker också mycket på hemmaplan. Vi har som Guds folk fått löften och vi vet att om vi ber om något efter Guds vilja så hör Han vår bön och kan förändra alla situationer och göra allting nytt.

” men om mitt folk som är uppkallat efter mitt namn, då ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, så vill jag höra det från himmelen och förlåta deras synd och skaffa bot åt deras land” 2 Krön 7.14

På kvällen så har vi Kom tillsammans! en kväll med lovsång och nattvard. Klockan 18:30 börjar den samlingen.

Sverigebönen:Kom tillsammans

På söndag fortsätter vårt Tema: Utrusta de heliga!

Utifrån Efesierbrevet 4 tar vi upp de andliga tjänsterna i församlingen. Denna söndag är det Semias Schenberg som undervisar. Först klockan 10:30 och sedan 16:00 där han tar upp Evangelistens/Förkunnarens tjänst.

Under gudstjänsttid kommer vår Barnkyrka och XP ha sina samlingar.

Det kommer bli en fullmatad helg med mycket bra som du kan komma med till.

Utrusta det heliga (hemsida)

Utrusta de heliga

På söndag kör vi igång en femveckors temaserie under begreppet: Utrusta de heliga!

Söndagar 10:30 och 16:00 möts vi. På förmiddagen är det bibelstudie och eftermiddagen en gudstjänst.
En gång kommer vi att ha bibelstudie klockan 19:oo och det är den 12 oktober.

Vi kommer att utgå från Efesierbrevet det 4 kapitlet där det står om de andliga tjänsterna. På söndag är temat Apostel.

Vi kommer att ha besök under två söndagar. Sven Almkvist och Niklas Ås kommer att medverka vi varsitt tillfälle.

Missa inte denna serie utan gör allt du kan för att vara med!

På fredag träffas LIFE i Sollyckans Kyrka för gemensam ungdomssamling klockan 19:00.

Helgen i Pingst Varberg

Just nu är vi inne i en faste och böneperiod i församlingen. Vi har haft bön måndag, tisdag och torsdag. Ikväll fredag möts vi klockan 18:30 för att be. Även söndag klockan 13 till 15:45 möts vi till bön.

Fredagskvällen är även ungdomarnas kväll. Ikväll klockan 20:00 inbjuder vi dig till LIFE i vår kyrka temat för kvällen är ”Let’s talk church”  - en samtalspanel kommer att tala om hur vi som kyrka kan förhålla oss till olika frågor! Denna kväll blir det temat: Orättvisor.

Lördag har församlingen församlingsfest klockan 17:00. Då kommer vi att ha ”vittnesbördsmöte”. Du som har något att dela om vad Gud har gjort i ditt liv eller någon runt omkring dig får dela detta! Låt oss komma laddade till denna kvällen. Det blir även ett korta förhandlingar under kvällen.

På söndagens gudstjänst klockan 16:00  har vi besök av Britt Zackrisson, själavårdare och evangelist på bl.a. Volvo. Hon har en spännande livsberättelse att berätta och har en uppmuntran till dig som vill leva ledd av Herren i ditt liv. Missa inte detta.

Israelhelg med Göran Duveskog

Denna helg har vi besök av Göran Duveskog, en stor kännare av Israel med mer än 100 resor till landet.

Han har en kunskap om det profetiska skeendet i landet och de bibliska grunderna för att tolka tiden som vi lever i.

Teman för helgen blir:
lörd kl 17
Israel – påsken och herrens högtider

lörd kl 19
Israel – krisen i mellanöstern – GUD HAR SISTA ORDET

SÖND KL 16
ISRAEL VAKNAR MESSIAS KOMMER

 

Välkomsthelg för vår nya ungdomspastor!

Nu på söndag klockan 10 har vi glädjen att välkomna vår nya ungdomspastor Gustaf Samuelson! Han är efterlängtad som ny medarbetare i församlingens verksamhet.

Gustaf kommer att predika och vi som församling avskiljer honom i gudstjänsten.

Vi kommer även att ha en förbönsstund för våra barn och ungdomar som börjar i gymnasiet samt för dem som är personal på våra skolor inför ett nytt läsår!

Samuel Björling ansvarar för sång och musik.

Fortfarande en skön sommar…

Visst är det gott att sommaren ännu håller i sig, trots att vi har fått någon dags regn. Det har varit välbehövligt för jorden!

Det märks i vår verksamhet att det fortfarande är sommartider. I kväll, tisdag, har vi bön klockan 18:30 som du är varmt välkommen till.

Vi kommer att ta en stund att be för våra läger som ligger framför. På fredag till söndag åker våra minsta på läger till Ästad gård. Det är ett populärt läger. Detta år är det fullbokat. Det finns inte platser för fler. Men till nästa år ska vi försöka få tag i en ny gård med plats för fler.

Fredagkväll blir en speciell kväll för ungdomarna! Missa inte denna kväll!

På söndag drar ungdomarna till Steningegården på Westcoast Camp 2014. De är iväg till torsdagen i nästa vecka!

Bed även du för våra ungdomsläger!

På söndag 10:00 medverkar Ulf och Åsa Nomark med sång och musik. Vi har även nattvardsfirande. Ola Olofsson predikar.

Exteriör vid vår nya uteservering vid Café Porten! Kom in och ta en fika, vettja!

 

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00