Vi är mitt inne i en temaserie!

En tro som förändrar världen!

Det är detta som vi önskar för varje människa som satt sin tilltro till en levande Jesus!

Vill bara påminna dig om att det är en god investering att vara med på gudstjänst i Pingst Varberg.

Just nu pågår vår temaserie: Tro – gör det inte enkelt, gör det möjligt!

Vi har berört flera av våra troshjältar från Gamla testamentet. Ester, Nehemja & Noa.

På söndag kommer vi att tala om Daniel och om en Tro som påverkar!
Ola Olofsson kommer att tala över detta ämne!

Vi har även information från Gideoniterna och vi firar nattvard tillsammans!

Daniel

Men redan på fredag så möts våra ungdomar på LIFE klockan 19:00.

Så här skriver LIFE-crew!
Hej! På fredag ses vi igen, då är det LIFE i ungdomsvåningen med undervisning, café och aktivitet. Grym kväll. Missa inte!

Sedan kommer LIFE att ordna en resa till Nyhemsveckan

Något annat du absolut inte får missa är att Westcoast drar till Nyhem i sommar. Fredag 12 juni 16.00 går bussen från kyrkan, vi sover i tält över helgen och drar hem igen sent på söndagen! Kostnad för buss och boende är 300kr, maten ansvarar man själv för och det finns att köpa på området. Anmäl dig via mail till caroline@pingstkungsbacka.se

Starta sommaren på BÄSTA sätt – på NYHEM!

Ses på fredag! /LIFE crew

Fredagskväll innebär LIFE i kyrkan!

20387_928625583854159_920500421779706847_n

Hej vänner! Missa inte LIFE på fredag, det blir möte där vi snackar vidare om Back to basic,  det blir café och aktivitet! 19.00 som vanligt. Häng på!

Ikväll ska du se till att dina föräldrar drar till kyrkan på Föräldranätverk. 18.00-20.00. Mer info på hemsidan kan du hälsa dom!

Har du inte anmält dig tills Westcoast i Halmstad på lördag är det VERKLIGEN i sista laget men nån plats finns kvar. För er som anmält er – mer info kommer imorgon!

Ha en bra vecka!

/LIFE crew

Vi startar en ny temaserie om tro!

IMG_3383

Söndagen den 3 maj så startar vi upp en ny temaserie om tro. Det handlar om att tron inte är ett lyckopiller som gör att allt är enkelt och utan problem men det handlar om att med tron i våra liv så kan det som ser omöjligt ut bli möjligt.

Guds ord säger att han skall vara med oss alla dagar och att hans kraft är tillräcklig för oss. Inte desto mindre möts vi av utmaningar som ibland utmanar vår tillit till honom.

Tro – gör inte det inte enkelt! Tro – gör det möjligt! är temat.

Vi kommer att stanna upp inför olika bibelpersoner och vad deras liv ger vidare i frågan om att sätta sin tilltro till Guds möjligheter.

Vi skulle vilja uppmana dig att inte missa våra gudstjänster nu under maj och börja av juni då vi kommer tala över detta ämne!

Välkomna med söndagar klockan 16:oo!

Fantastisk vecka ligger framför

Ikväll, tisdag, gästas vi på vår bönekväll av pastor Haylachew från Etiopien. Det kommer att bli en så fantastiskt bra kväll. Hoppas att du inte missar den.

På torsdag är det Twist & Shout för våra barn. De kommer också att medverka i söndagens Gudstjänst för alla.

På fredag skriver LIFE-Crew gänget:

What up gänget! Den här veckan är en riktig kanon fredag på ingång! Vi kör Fångarna på fortet och TACOFEST. Det vill varken du eller dina vänner missa så dra med så många du kan! Vi ses 19.00! Välkommen!

På lördag är det församlingsfest där vi kommer att informera och samtala om olika saker som rör församlingens framtid.

På söndag sedan är det Gudstjänst för alla klockan 16:00. Vill bara säga: Kom i tid! Det är stort tryck på våra gudstjänster och vill du ha en bra plats så är det bäst att komma i tid. För vi räknar med att det som vanligt blir nästan fullt!

Du är unik A3 (1)

Föräldranätverk 

Föräldrarnätverk
Samtalskväll där vi hjälps åt i utmaningen med våra barns & ungdomars andliga utveckling!

Att bygga familj. Att vara ett föredöme som förälder. Att påverka sina barn i rätt riktning. Att tillsammans prioritera kyrkan.

Utmaningarna är många och stora i uppdraget att vara förälder och bygga familjen. Som kyrka vill vi finnas till för de unga och föräldrar – men vem bär ansvaret? Vem gör vad i barnens resa mot en stabil och fungerande tro?
Vi vill hjälpas åt och startar därför nu föräldranätverk i vår kyrka.
Vi kommer ses 1-2 gånger per termin för att samtala, be, få undervisning och information om vad och varför vi gör det vi gör i barn och ungdomsverksamheten.

Fokusområden för nätverket:
Puscha mot församlingen
Andligt föräldraskap
Vår verksamhet – vad och varför
Hjälpas åt – bön och samarbete

 

Första träffen är onsdag den 29 april 18.00-20.00.
Det finns mackfika på plats och för barnen anordnas barnvakt.
Välkommen med på spännande och viktiga kvällar!

LIFE, MISSION, DOP…

Denna helg är det som vanligt ett fullt drag i Pingst Varberg!

Fredagskvällen 19:00 är det LIFE.

Så här skriver LIFE-Crew:
Hej gänget! På fredag kör vi Lets talk LIFE, ämnet är ”Att bli vuxen i tron” och vi har intressanta gäster på besök. Café utlovas och kanske nån skön aktivitet fram på kvällskvisten. Ha en go vecka i solen så ses vi 19.00 på fredag! Välkommen!

På lördag har vårt Café öppet som vanligt 9-14 och Second Chance 9-13!

På lördagförmiddag är det full övning för våra Twist & Shout – barn!

På söndag sedan har vi missionsgudstjänst med Paul Waern. Han är en av församlingens missionsarbetare och jobbar med ICBI en distansbibelskola! Missa inte hans medverkan i Varberg!

Samuel Björling med team kommer att leda sång och musik!

Vi har även dop! Vi har glädjen att få döpa flera denna helgen!

VÄLKOMNA

IMG_3225

Påskhelgen i Pingst Varberg

En fantastisk vecka att fira gudstjänst i Pingst Varberg!

Denna vecka har du möjlighet att verkligen stanna upp inför det fantastiska Jesus har gjort för dig och mig! Passionsveckans hela drama och underbara upplösning på påskdagen firar vi i vår kyrka! Livet vinner! – Varje gång! Jesus är den som har dött och också uppstått, säger Bibeln! Han är den som tagit din och min synd och våra tillkortakommanden, våra sjukdomar och svagheter på sig och spikat dem fast vid ett kors!

Detta kors är det ställe där Jesus ropar: Det är fullbordat!

Där och då skapas möjligheten för alla människor att få ett nytt liv i honom! Frälsningen är för dig och mig! Låt oss inte missa att komma samman och fira påsk till Herrens ära!

I påsk gästas vi av Richard Svensson som predikar långfredag 11:00 och påskdag 16:00! Vi kommer som vanligt ha mycket sång och musik!

Barnen har härliga aktiviteter vid båda tillfällena!

Annandag Påsk möts vi i Varbergs Kyrka för en ekumenisk gudstjänst klockan 11:00.

LivetVinnerA3

Detta händer bland ungdomarna!

Hej gänget! Denna veckan är det påsk och då ser LIFE lite annorlunda ut. Vi ses på torsdag 19.00 för gudstjänst/Getsemanestund tillsammans med hela kyrkan och efter det kör vi en TÅRTTÄVLING som vi garanterar att du inte vill missa! På fredag är det sen gudstjänst 11.00 och på söndag är det gudstjänst 16.00 som vanligt!

Fredagkväll tar vi alltså påsklov och hänger in på det som vår kyrka gör under helgen istället!

Glad påsk på er allihop!
/LIFE crew

Sista helgen med FIRST THINGS FIRST!

Ytterligare en fantastisk helg i Pingst Varberg!

I fredags var ungdomarna i Göteborg och Connect Church på Encounter, deras ungdomssatsning. Det var ungdomar från flera håll som samlades tillsammans till ett ungdomsmöte.

Ikväll hade församlingen sitt Årsmöte. Vi hade de vanliga frågorna uppe men även intressant information om läget kring stöd- & akutboende som vi som församling vill starta upp.

I morgon klockan 16:00 har vi så den sista predikan över ämnet First Things First! Det kommer att bli en spännande gudstjänst.

Samuel Björling skrev en sång till vår predikoserie som heter ”Vi sätter dig först!”. Vi är så tacksamma för den kreativitet som finns i vår kyrka.
Imorgon kommer ytterligare en sång skriven av Samuel och Christoffer Gallovan. Kom och lyssna!

Välkomna med!

IMG_0081

FIRST THINGS FIRST – en temaserie utifrån Matteus 6:33

Näst sista söndagen i temat First Things First! Vi kommer att få lyssna till en intressant predikan och så har vi tillfälle att tillbe och prisa Gud tillsammans.

Vi börjar klockan 16:00! Vill du vara med och be en stund innan gudstjänsten så är du välkommen 15:15.

IMG_2915

 

Nästa lördag har vi som församling ÅRSMÖTE! Du är varmt välkommen 17:00 till församlingens ordinarie årsmöte! Missa inte detta.

På söndagen avslutar vi temagudstjänsterna för denna gång.

 

 

First things first – Din möjlighet att välja

På söndag startar vi upp med ett nytt tema för våren! I fem veckor framöver kommer vi att tala över ämnet First things first – Det viktigaste först! Din möjlighet att välja! Vi har gudstjänst klockan 16:00 och vill du vara med och be en stund innan gudstjänsten så möts vi i församlingsvåningen klockan 15:15!

Vi tror att detta kommer att bli en mycket spännande och otroligt viktig serie för ditt liv och din tro. Missa inte många intressanta ämnen när det gäller detta tema. På söndag så kommer vi att tala över Matteusevangeliets 6 kapitel och 33 versen. Sök först Guds riken…

Firstthingsfirst

När det gäller vårt ungdomsarbete så skriver Gustaf och LIFE Crew så här:

Hej gänget! Den här helgen blir grym!

På fredag är kör vi Lets talk Life med temat Helande – första hjälpen enligt Bibeln. Vi kommer få höra om grejer som hänt på Trysillägret men också fundera på varför helande funkar ibland och ibland inge.

Verkar det spännande? Vi ses på fredag kl. 19.00!

På lördag kör vi Westcoast i Kungsbacka. En hel dag med aktiviteter (Beachvolleyboll i Kbas nya hall), undervisning, möte, käk och massa gött folk. Vi från Varberg drar dit med tåg. Kostnader för dagen är 30kr för tåg, 50kr för mat och 40kr för volleybollen. En heldag för inte mer än 120kr. Värt!!

Vi ses på stationen 8.15 och är tillbaka 22.30. På LIFEs Facebook-sida hittar du ett event för lördag, gå med i det så är du anmäld!

Vilken grym helg vi har framför oss. Häng på!

/LIFE crew

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00