LIFE, MISSION, DOP…

Denna helg är det som vanligt ett fullt drag i Pingst Varberg!

Fredagskvällen 19:00 är det LIFE.

Så här skriver LIFE-Crew:
Hej gänget! På fredag kör vi Lets talk LIFE, ämnet är ”Att bli vuxen i tron” och vi har intressanta gäster på besök. Café utlovas och kanske nån skön aktivitet fram på kvällskvisten. Ha en go vecka i solen så ses vi 19.00 på fredag! Välkommen!

På lördag har vårt Café öppet som vanligt 9-14 och Second Chance 9-13!

På lördagförmiddag är det full övning för våra Twist & Shout – barn!

På söndag sedan har vi missionsgudstjänst med Paul Waern. Han är en av församlingens missionsarbetare och jobbar med ICBI en distansbibelskola! Missa inte hans medverkan i Varberg!

Samuel Björling med team kommer att leda sång och musik!

Vi har även dop! Vi har glädjen att få döpa flera denna helgen!

VÄLKOMNA

IMG_3225

Påskhelgen i Pingst Varberg

En fantastisk vecka att fira gudstjänst i Pingst Varberg!

Denna vecka har du möjlighet att verkligen stanna upp inför det fantastiska Jesus har gjort för dig och mig! Passionsveckans hela drama och underbara upplösning på påskdagen firar vi i vår kyrka! Livet vinner! – Varje gång! Jesus är den som har dött och också uppstått, säger Bibeln! Han är den som tagit din och min synd och våra tillkortakommanden, våra sjukdomar och svagheter på sig och spikat dem fast vid ett kors!

Detta kors är det ställe där Jesus ropar: Det är fullbordat!

Där och då skapas möjligheten för alla människor att få ett nytt liv i honom! Frälsningen är för dig och mig! Låt oss inte missa att komma samman och fira påsk till Herrens ära!

I påsk gästas vi av Richard Svensson som predikar långfredag 11:00 och påskdag 16:00! Vi kommer som vanligt ha mycket sång och musik!

Barnen har härliga aktiviteter vid båda tillfällena!

Annandag Påsk möts vi i Varbergs Kyrka för en ekumenisk gudstjänst klockan 11:00.

LivetVinnerA3

Detta händer bland ungdomarna!

Hej gänget! Denna veckan är det påsk och då ser LIFE lite annorlunda ut. Vi ses på torsdag 19.00 för gudstjänst/Getsemanestund tillsammans med hela kyrkan och efter det kör vi en TÅRTTÄVLING som vi garanterar att du inte vill missa! På fredag är det sen gudstjänst 11.00 och på söndag är det gudstjänst 16.00 som vanligt!

Fredagkväll tar vi alltså påsklov och hänger in på det som vår kyrka gör under helgen istället!

Glad påsk på er allihop!
/LIFE crew

Sista helgen med FIRST THINGS FIRST!

Ytterligare en fantastisk helg i Pingst Varberg!

I fredags var ungdomarna i Göteborg och Connect Church på Encounter, deras ungdomssatsning. Det var ungdomar från flera håll som samlades tillsammans till ett ungdomsmöte.

Ikväll hade församlingen sitt Årsmöte. Vi hade de vanliga frågorna uppe men även intressant information om läget kring stöd- & akutboende som vi som församling vill starta upp.

I morgon klockan 16:00 har vi så den sista predikan över ämnet First Things First! Det kommer att bli en spännande gudstjänst.

Samuel Björling skrev en sång till vår predikoserie som heter ”Vi sätter dig först!”. Vi är så tacksamma för den kreativitet som finns i vår kyrka.
Imorgon kommer ytterligare en sång skriven av Samuel och Christoffer Gallovan. Kom och lyssna!

Välkomna med!

IMG_0081

FIRST THINGS FIRST – en temaserie utifrån Matteus 6:33

Näst sista söndagen i temat First Things First! Vi kommer att få lyssna till en intressant predikan och så har vi tillfälle att tillbe och prisa Gud tillsammans.

Vi börjar klockan 16:00! Vill du vara med och be en stund innan gudstjänsten så är du välkommen 15:15.

IMG_2915

 

Nästa lördag har vi som församling ÅRSMÖTE! Du är varmt välkommen 17:00 till församlingens ordinarie årsmöte! Missa inte detta.

På söndagen avslutar vi temagudstjänsterna för denna gång.

 

 

First things first – Din möjlighet att välja

På söndag startar vi upp med ett nytt tema för våren! I fem veckor framöver kommer vi att tala över ämnet First things first – Det viktigaste först! Din möjlighet att välja! Vi har gudstjänst klockan 16:00 och vill du vara med och be en stund innan gudstjänsten så möts vi i församlingsvåningen klockan 15:15!

Vi tror att detta kommer att bli en mycket spännande och otroligt viktig serie för ditt liv och din tro. Missa inte många intressanta ämnen när det gäller detta tema. På söndag så kommer vi att tala över Matteusevangeliets 6 kapitel och 33 versen. Sök först Guds riken…

Firstthingsfirst

När det gäller vårt ungdomsarbete så skriver Gustaf och LIFE Crew så här:

Hej gänget! Den här helgen blir grym!

På fredag är kör vi Lets talk Life med temat Helande – första hjälpen enligt Bibeln. Vi kommer få höra om grejer som hänt på Trysillägret men också fundera på varför helande funkar ibland och ibland inge.

Verkar det spännande? Vi ses på fredag kl. 19.00!

På lördag kör vi Westcoast i Kungsbacka. En hel dag med aktiviteter (Beachvolleyboll i Kbas nya hall), undervisning, möte, käk och massa gött folk. Vi från Varberg drar dit med tåg. Kostnader för dagen är 30kr för tåg, 50kr för mat och 40kr för volleybollen. En heldag för inte mer än 120kr. Värt!!

Vi ses på stationen 8.15 och är tillbaka 22.30. På LIFEs Facebook-sida hittar du ett event för lördag, gå med i det så är du anmäld!

Vilken grym helg vi har framför oss. Häng på!

/LIFE crew

Även denna helg har vi besök i Pingst Varberg

På söndag klockan 16:00 gästas vi av Hans Sundberg, Uppsala. Hans har ett gott renommé inom kyrkan och har en förkunnartjänst och en förbönstjänst. Inom dettas område har han mycket spännande erfarenheter som han gärna delar, men även en profetisk skärpa som är speciell.

Missa inte att komma med på denna gudstjänst!

Under dagen kommer han även att ha seminarie med våra förebedjare och delar av församlingsledningen.

På fredag kommer våra ungdomar hem från skidresan till Trysil. Därför kommer det inte att vara någon LIFE – Ungdomssamling på fredagskvällen.

IMG_2926

En garanterat intressant gudstjänst

På söndag klockan 16:00 möts vi i Pingst Varberg. Vi gästas av Richard Svensson, en uppskattad talare över hela norden och i vår församling!

Richard är även församlingscoach i vår församling och samarbetar med ledarskapet i förändringsarbetet som vi har initierat.

Temat för predikan imorgon är: Vision för livet! För sång och musik ansvarar Frida Svenningsson. Vi firar även nattvard tillsammans.

Missa inte en garanterat intressant gudstjänst!

På söndag åker våra ungdomar iväg på sportlovläger till Trysil. Kom ihåg dem i förbön under vecka 8!image

På söndag…

… 16:00 fortsätter vi med Vardagsliv – Jesus 24-7. Det är vår ungdomspastor Gustaf Samuelson som talar. Det kommer bli en fantastiskt bra gudstjänst. Sofia Glamheden leder sång och musik.
Barnkyrkan och XP möts på sina aktiviteter under gudstjänsttid.

Varje söndag försöker vi erbjuda tolkning av mötet till engelska.

Men redan på fredag kör ungdomarna sin kväll med LIFE. Så här skriver ledarteamet där:

Hej gänget! På fredag startar vi upp nytt tema för våren ”Back to basic”, ett tema där vi kommer prata om viktiga grunder i vår tro. Det blir möte, café och aktivitet. Dra med dig dina vänner så ses vi 19.00 i kyrkan! Välkommen! /LIFE crew

Missa inte heller att vi har uppdaterat programbladet för slutet av februari och in i mars.

Missa inget genom att stanna hemma, utan kom och upplev gemenskapen i kyrkan!

Nytt tema: Vardagsliv – Jesus 24/7

På söndag drar vi igång med vårt nya tema: Vardagsliv – Jesus 24/7.

Det handlar om att vår tro ska få vara synlig hela tiden i våra liv.

I olika skeden av våra liv kan det vara en utmaning att gestalta casino online Jesus i våra liv! Men vi ska uppmuntra varandra att göra det vi kan för att låta det synas!

På söndag 16 kommer Semias Schenberg att inleda detta ämne och Samuel Björling ansvarar för sång och musik!

Missa inte den spännande starten på denna serie!

IMG_2895

 

En fröjdefull jul!

Pingst Varberg önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi ber om välsignelser över ditt liv och önskar att julens budskap ska få bli tydligt! Jesus är ”The reason for the season! Han är den som kom för att ge dig och mig hopp och liv!

jesus-is-the-reason-for-the-season

Julafton är det öppet i Pingst Varberg då vi har julfirande för alla som vill tillsammans med Varbergs Församling, Svenska Kyrkan klockan 12:00.

Missa inte heller vår Julkonsert på Annandag Jul klockan 16:00! Mycket sång och musik utlovas!

På söndag har vi gudstjänst som vanligt 16:00! Välkomna då också!

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00