Nytt tema: Vardagsliv – Jesus 24/7

På söndag drar vi igång med vårt nya tema: Vardagsliv – Jesus 24/7.

Det handlar om att vår tro ska få vara synlig hela tiden i våra liv.

I olika skeden av våra liv kan det vara en utmaning att gestalta Jesus i våra liv! Men vi ska uppmuntra varandra att göra det vi kan för att låta det synas!

På söndag 16 kommer Semias Schenberg att inleda detta ämne och Samuel Björling ansvarar för sång och musik!

Missa inte den spännande starten på denna serie!

IMG_2895

 

En fröjdefull jul!

Pingst Varberg önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi ber om välsignelser över ditt liv och önskar att julens budskap ska få bli tydligt! Jesus är ”The reason for the season! Han är den som kom för att ge dig och mig hopp och liv!

jesus-is-the-reason-for-the-season

Julafton är det öppet i Pingst Varberg då vi har julfirande för alla som vill tillsammans med Varbergs Församling, Svenska Kyrkan klockan 12:00.

Missa inte heller vår Julkonsert på Annandag Jul klockan 16:00! Mycket sång och musik utlovas!

På söndag har vi gudstjänst som vanligt 16:00! Välkomna då också!

Fjärde advent – Himlen kom ner

Richard_SvenssonDenna helg går vi verkligen mot jul! Den fjärde advent, då är ankomsten nära! Denna helg kommer Richard Svensson från Höör och predikar i temat Himlen kom ner.

Richard är vår församlingscoach under detta året. Vi ser fram emot vad han har att förmedla på söndag 16:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekumeniskt Julfirande

 

På Julafton så har vi gemensamt julfirande i vår kyrka från 12:00 till 15:00 tillsammans med Varbergs Församling, Svenska Kyrkan. Välkomna hit och dela gemenskap och ät lite gott på julafton!

 

 

 

 

 

 

 

AmazingGrace2014

 

Sedan på annandag Jul så har vi en Julkonsert klockan 16:00! Amazing Grace – En julkonsert!
Många duktiga sångare och musiker kommer medverka och spela och sjunga! Missa inte detta tillfälle!

 

Himlen kom ner!


image

 

Nu är det snart helg igen. Tredje advent. Vart tog tiden vägen?

Fördelen är att vi närmar oss vintersolståndet och sedan ljusnar det, i alla fall när det gäller dagsljus!

Ikväll är det en hejdundrande julfest för ungdomarna i LIFE! Missa inte att komma klockan 19:00! Det blir gott att äta och skön gemenskap!

MEN ungdomsarbetet drar vidare redan på nyår då de ses igen för UNITE i Göteborg.En nyårskonferens i Pingstkyrkan i Västra Frölunda.  Anmälan görs på unitesweden.se!! Det är också dags att anmäla sig till vinterlägret i Trysil.
Platserna är begränsade och först till kvarn gäller så se till att en av platserna blir din! Trysilanmälan hittar du på varbergpingst.com/life.
Julfest, UNITE och Trysil, sköna grejer som ligger framför! Häng på!

På söndag 16:00 har vi verkligen en intressant gudstjänst. Hela livet med alla dess glädjeämnen men också sorg kommer att vara med. Vi kommer att ha dop och nattvard men också en parentation över en av våra yngre medlemmar som fått flytta hem till Far i himmelen. Jorden har blivit fattigare och himlen rikare.

Temat för gudstjänsten är Himlen kom ner, med underrubrik Himlen är här och nu! Det är Ola Olofsson som predikar. Chamilla Alnäng ansvarar för sång och musik.
Barnkyrkan och XP har julavslutning.

Vi kommer att ha mingel före och efter gudstjänsten, fotoboxen är bemannad och vi tror på en välbesökt gudstjänst! Missa inte den!

Himlen kom ner!

image

 

Denna söndag 16:00 fortsätter vårt tema: Himlen kom ner! Det är vår ungdomspastor Gustaf Samuelson som predikar över ämnet Gud blir människa! Det kommer bli fantastiskt bra!

Innan gudstjänst blir det glöggmingel eller liknande och efter blir det mingelfika som vanligt! Vi har även vår Fotobox på plats! Massor av härliga foton från förra söndagen är uppsatta! Det är Frida Svenningsson som leder sång och musik på gudstjänsten. Barnkyrkan och XP träffas och det lovas överraskningar! Missa inte detta.

Men redan på fredagskväll kör LIFE klockan 19:00! Så här skriver LIFE-crew:
Hej! Nästa fredag är det julfest, anmälan till den sker via sms till nummer 076-8707742! Info hittar du på instagram. Nu på fredag blir oxå grymt! Lovsången leds av ett gäng ungdomar, Gustaf avslutar höstens tema ”Ett meningsfullt liv” och vi släpper anmälan till TRYSIL! Välkommen 19.00! /LIFE crew

På lördag 17:00 har vi Församlingsfest, det är vårt församlingsmöte, då vi bl.a. kommer att få rapport från Tanzania utav Kent och Anita Bladh. Vi kommer även att ha en samtalskväll där vi kommer ta upp frågan om vårt Café och framtiden för den verksamheten. Kom med och gör din röst hörd!

TRYSILAFFISCH

Första advent!

DenförstajulenA3 kopia

När vi tittar utanför fönstret är det svårt att se att vi går mot första advent. Rosor som har knoppar, utslagna blommor och kart på samma gång. Det är varmt som en dag på senhösten. Endast en eller ett par nätter med frost… Ja, det är en unik novembermånad vi upplev. Samtidigt har solen varit dold bakom dimma och moln den mesta tiden denna månad. Det är nog många som längtar efter att se solen igen.

När det gäller LIFE, vårt ungdomsarbete, så hälsar våra LIFE-ledare att på fredag är det dags för terminens sista talkshow! Vi gästas av Jonathan Lewin som jobbar med All Star, Pingst Jönköpings idrottsarbete och vi kommer prata om när intressen kanske tar över livet och så ska man få plats med kyrkan också. Hur får man ihop det? Hur kan man tänka? Vad ska man prioritera? Vi tror att samtalet på fredag kommer bli oerhört intressant! Caféet är öppet som vanligt och Jonathan håller i aktiviteten! Vilken fredag vi har framför oss! 19.00.

På söndag räknar vi med mängder av människor som kommer till kyrkan! Första advent och en Julmusikal med alla våra härliga barn i Twist & Shout som skall medverka. Det kommer hända massor på kyrktorget både innan och efter. Kom och var med! Vi börjar 16:00!

En riktigt bra helg ligger framför

imageVi närmar oss adventstid! Vi tänker då avsluta detta året riktigt starkt! Ett tema över fyra söndagar med temat Himlen kom ner, där vi stannar upp vid det fantastiska att Gud sökte upp sin skapelse för att frälsa den! Vill redan nu säga: Missa inte detta! Var med från start!

Men reda denna helg kommer det vara maxat! Fredag kväll så samlas ungdomarna 19:00!

Så här skriver vår ungdomspastor Gustaf och LIFE Crew! Hej! … ny fredag på ingång. Vi ses som vanligt 19.00 för mingel, möte – näst sista delen av ”Ett meningsfullt liv” som kommer handla om hur du och jag på olika sätt kan tjäna Gud. ”Vad du har i din hand?” är titeln för fredag. Sen kör vi självklart aktivitet och café med mycket tid att hänga! Sounds awesome? O yes! Vi ses på fredag! /LIFE crew

Tips: SMSgrupp blir Supertext. Ladda hem vår nya app på http://supertext.nu

På söndag är det bön 15:15 och gudstjänst 16:00.

Vi kommer även denna söndag att ha Barnvälsignelse och Samuel Björling med team håller i lovsång och tillbedjan! Ola Olofsson predikar. Temat är: Kristen med rätt perspektiv! Kom och lyssna!

En god eftersmak och en längtan om mer…

I helgen hade ungdomarna konferens, ”West Coast Conf14″. Fredagen var det ca 120 ungdomar samlade från Halland och även några från Skåne.

Det var samlingar som fördjupade tron på Jesus och hans möjligheter att leva genom våra liv. Ungdomar blev berörda, helade och förvandlade. Ett stort tack till Jesus för det. Björn Truedsson var den som undervisade på kvällarna och våra ungdomspastorer i Halland med många goa ledare var det som genomförde det hela. Mycket bra dagar och mycket kul med bl.a. ”bumperball” på lördagen.

Nu till helgen har LIFE movienight och lite softare kväll på fredagen. Klockan 19:00 möts ungdomarna i ungdomsvåningen.

På söndag är det gudstjänst igen. Klockan 16:00 drar vi igång med full fart. Det kommer att vara bibelutdelning, barnvälsignelse och nattvard. Och naturligtvis predikan som Samuel Björling levererar denna söndag. Vi tror på en festgudstjänst inför Herren. Missa inte detta!

En spännande och utmanande tid!

Det man slås av i dessa dagar är att vi lever i en spännande tid. Många saker, både bra och hemska, sker i vår värld.

Som kristen kan man gråta över det som sker med trossyskon över världen. Jag hörde någonstans att 9 av 10 som dödas för sin tro är kristna. Det är dock en tystnad bland ledare och institutioner som är påträngande. FN, EU, statsmän borde ha en större insikt och förmåga att förstå vad det är som händer. Det är inte bara så att några få får lida för någon fanatisk sektliknande religion. Den tro som varit grund för så många länders demokrati och värdighet håller på att förtryckas mer och mer. Även i vårt land, Lagom, verkar det vara helt ok att vara mot människor. Marcus Birro skrev i en krönika i Världen Idag för lite sedan om en av Sveriges kvällstidningar att den ”är en tidning som säger sig ”älska olika” men gång på gång visar man” ”…prov på att den sanningen bara gäller så länge olika är samma sak som vad de själva står för…”

Gud hjälpe oss att vår frihet i detta landet inte bara finns i det ”Politiskt Korrekta” utan även har sin grund i grundläggande värderingar som yttrande- och religionsfrihet etc.

Med detta sagt så är vi mycket tacksamma för söndagens möten med Sven Almkvist. Fantastiska samlingar där vi fick en gedigen undervisning på både gudstjänst och i bibelstudie kring ämnet Profeten.

 

Niklas_AAs_02Nu till helgen kommer vi att gästas av Niklas Ås från Göteborg som kommer att tala i temat, Utrusta de heliga, över ämnet Läraren! Vi möts 10:30 till bibelstudie på söndag och 16:00 för Gudstjänst.

Vill du vara med och be innan gudstjänsten  så börjar den 15:15 till 15:45.

Barnkyrkan och XP samlas under gudstjänsten.

Sverigebön – Lovsång – Nattvard – Bibelstudie – Gudstjänst

På fredag möts LIFE (Ungdomsverksamheten) klockan 19:00! OBS! Tiden! Det kommer bli fantastiskt bra!
Här kommer info om kvällen:

Hej gänget! Imorgon är det fredag och då är det självklart LIFE igen! Vi ses i ungdomsvåningen för en riktigt go kväll med predikan, lovsång (fast på ett helt nytt sätt – spännande) och självklart café och aktivitet. Vi ser verkligen fram emot att ses och hänga ännu en fredag! Viktigt denna vecka är att vi nu börjar en timme tidigare alltså 19.00. MISSA INTE det.  19.00 drar vi igång imorgon! Sprid detta!

Ses imon! /LIFE crew

LIFE

Sedan kommer vi att ha bön för Sverige och Halland! Så här skriver Jörgen Serholt bland annat:

Välkommen till Varberg!
Vi hälsar dig/er hjärtligt välkomna till en bön och inspirationsdag för Halland.
Ett tillfälle där vi tillsammans får be för vårt län, vår ort och bygd.

Plats, Pingstkyrkan, Engelbrektsgatan 17, Varberg den 4 oktober kl 14.00

Vi lever i en speciell tid. Så mycket händer globalt och internationellt.
Men det sker också mycket på hemmaplan. Vi har som Guds folk fått löften och vi vet att om vi ber om något efter Guds vilja så hör Han vår bön och kan förändra alla situationer och göra allting nytt.

” men om mitt folk som är uppkallat efter mitt namn, då ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, så vill jag höra det från himmelen och förlåta deras synd och skaffa bot åt deras land” 2 Krön 7.14

På kvällen så har vi Kom tillsammans! en kväll med lovsång och nattvard. Klockan 18:30 börjar den samlingen.

Sverigebönen:Kom tillsammans

På söndag fortsätter vårt Tema: Utrusta de heliga!

Utifrån Efesierbrevet 4 tar vi upp de andliga tjänsterna i församlingen. Denna söndag är det Semias Schenberg som undervisar. Först klockan 10:30 och sedan 16:00 där han tar upp Evangelistens/Förkunnarens tjänst.

Under gudstjänsttid kommer vår Barnkyrka och XP ha sina samlingar.

Det kommer bli en fullmatad helg med mycket bra som du kan komma med till.

Utrusta det heliga (hemsida)

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00