Helgen i Pingst Varberg

Just nu är vi inne i en faste och böneperiod i församlingen. Vi har haft bön måndag, tisdag och torsdag. Ikväll fredag möts vi klockan 18:30 för att be. Även söndag klockan 13 till 15:45 möts vi till bön.

Fredagskvällen är även ungdomarnas kväll. Ikväll klockan 20:00 inbjuder vi dig till LIFE i vår kyrka temat för kvällen är ”Let’s talk church”  - en samtalspanel kommer att tala om hur vi som kyrka kan förhålla oss till olika frågor! Denna kväll blir det temat: Orättvisor.

Lördag har församlingen församlingsfest klockan 17:00. Då kommer vi att ha ”vittnesbördsmöte”. Du som har något att dela om vad Gud har gjort i ditt liv eller någon runt omkring dig får dela detta! Låt oss komma laddade till denna kvällen. Det blir även ett korta förhandlingar under kvällen.

På söndagens gudstjänst klockan 16:00  har vi besök av Britt Zackrisson, själavårdare och evangelist på bl.a. Volvo. Hon har en spännande livsberättelse att berätta och har en uppmuntran till dig som vill leva ledd av Herren i ditt liv. Missa inte detta.

Israelhelg med Göran Duveskog

Denna helg har vi besök av Göran Duveskog, en stor kännare av Israel med mer än 100 resor till landet.

Han har en kunskap om det profetiska skeendet i landet och de bibliska grunderna för att tolka tiden som vi lever i.

Teman för helgen blir:
lörd kl 17
Israel – påsken och herrens högtider

lörd kl 19
Israel – krisen i mellanöstern – GUD HAR SISTA ORDET

SÖND KL 16
ISRAEL VAKNAR MESSIAS KOMMER

 

Välkomsthelg för vår nya ungdomspastor!

Nu på söndag klockan 10 har vi glädjen att välkomna vår nya ungdomspastor Gustaf Samuelson! Han är efterlängtad som ny medarbetare i församlingens verksamhet.

Gustaf kommer att predika och vi som församling avskiljer honom i gudstjänsten.

Vi kommer även att ha en förbönsstund för våra barn och ungdomar som börjar i gymnasiet samt för dem som är personal på våra skolor inför ett nytt läsår!

Samuel Björling ansvarar för sång och musik.

Fortfarande en skön sommar…

Visst är det gott att sommaren ännu håller i sig, trots att vi har fått någon dags regn. Det har varit välbehövligt för jorden!

Det märks i vår verksamhet att det fortfarande är sommartider. I kväll, tisdag, har vi bön klockan 18:30 som du är varmt välkommen till.

Vi kommer att ta en stund att be för våra läger som ligger framför. På fredag till söndag åker våra minsta på läger till Ästad gård. Det är ett populärt läger. Detta år är det fullbokat. Det finns inte platser för fler. Men till nästa år ska vi försöka få tag i en ny gård med plats för fler.

Fredagkväll blir en speciell kväll för ungdomarna! Missa inte denna kväll!

På söndag drar ungdomarna till Steningegården på Westcoast Camp 2014. De är iväg till torsdagen i nästa vecka!

Bed även du för våra ungdomsläger!

På söndag 10:00 medverkar Ulf och Åsa Nomark med sång och musik. Vi har även nattvardsfirande. Ola Olofsson predikar.

Exteriör vid vår nya uteservering vid Café Porten! Kom in och ta en fika, vettja!

 

Ola är tillbaka!

Missa inte gudstjänsten imorgon kl10.00! Predikar gör vår pastor Ola Olofsson som är tillbaka från semestern! Kom med förväntan! :)

AfterChurch på Getterön 5:e vik efter gudstjänsten söndag 20 juli 2014

Enligt meteorologerna på yr.no ska det på söndag bli strålande sol och 24 grader varmt på söndag. Jag tror att det är många av oss som ändå planerat att åka till stranden vid fint väder på söndag. Därför tänker jag att vi efter gudstjänsten (vid fint väder) åker till Getterön 5:e vik där vi kan få fortsätta gemenskapen. Man tar med sig det man behöver för stranden, lunch, fika osv så möts vi upp där. Jag planerar att ta med mig en liten bärbar grill så har ni korv som ni vill grilla så finns min grill till förfogande. Hur länge man väljer att stanna på stranden är upp till var och en.

//Samuel

 

Smågruppsgemenskap på Kurtinen

I vår församling har vi smågrupper, det är en mindre gemenskap som träffas i hemmen där man delar sin tro och sina liv. På sommaren kan det vara svårt att få till träffar där alla kan komma då en del är bortresta eller kanske jobbar extra mycket. I den grupp jag är med i vill vi hålla igång någon form av gemenskap även under sommaren. I onsdags var vi två smågrupper som kom tillsammans till gemenskap på Kurtinen i Varberg där vi grillade, fikade och tävlade i femkamp.

Vill du vara med i en smågrupp så klicka här för mer information!

//Samuel Björling

 

Många stämde upp i allsång i Societetsparken!

Igår var det allsångskväll i societetsparken med kyrkorna i Varberg. Det var ett strålande väder och många människor hade hittat sig ner till societesparken där det bjöds på både körsång, allsång och instrumental musik. Det var Bo Elftorp(Equmeniakyrkan), Kent Bladh(Pingstkyrkan) och P.G. Gniste (Frälsningsarmén) som hade planerat kvällen och var kvällens allsångsledare.

 

Kent Bladh gratulerade och uppmärksammade Gabriel Glamheden som ställde upp i kompbandet trots att han denna dag fyllde år. Kent gav honom en ”framgångspåse” från Tanzania i födelsedagspresent och därefter bjöds publiken på ett härligt instrumentalt stycke där Gabriel fick briljera på sin Hammond-orgel ackompanjerat av det i övrigt mycket duktiga kompbandet.

 

Allsångskören bestod av personer från de olika kyrkorna i Varberg.

 

Församlingskickoff 30 – 31 augusti 2014

Den 30 – 31 augusti har Pingstkyrkan Varberg sin församlingskickoff! Det kommer hända mycket roliga saker under den helgen så skriv upp dessa datum i era kalendrar! Från och med söndag 29 juni kommer det finnas en anmälningslista i kyrkan. Pris: 150kr/vuxen, 100kr/barn, familj max 500kr. Kickoffen startar lördag 30 augusti kl 15.00 och avslutas med en gemensam lunch på söndag 31 augusti.

Mer info kommer senare!

Ny på kontoret, sommarpastorn har ordet!

Nu är det äntligen sommar igen och för många av oss innebär det semester, sol & bad, umgås med familj och vänner och kanske hinna läsa de där böckerna som det aldrig ges tid till annars. För mig kommer sju veckor av sommaren att spenderas som sommarpastor i Pingstkyrkan Varberg. Jag kommer framförallt täcka upp för församlingens föreståndare/pastor Ola Olofsson som har semester och är borta vecka 26 – 30.

Vem är då jag kanske du undrar? Här nedan följer lite snabbfakta…

Namn: Samuel Björling

Ålder: 28

Bor: Lägenhet i centrala Varberg

Familj: Gift med Charlotta och har tillsammans fyra barn Elsa(5,5år), Siri(4år), Annie(2,5år) och Ivar(2,5mån)

Sysselsättning: Pastorsstuderande på ALT (Akademi för ledarskap och teologi)

Fritidsintressen: Har ett stort intresse för matlagning. Jag bakar en hel del surdegsbröd. Musiken ligger mig varmt om hjärtat. Jag är sångare och musiker, skriver lite egna låtar men mest spelar jag i församlingens gudstjänster där jag är en av musikledarna. Jag har ett intresse för illustration vilket ni kanske kommer att få se prov på i sommar om ni tittar efter noga.

Tittar helst på: Jag och min fru har nyligen fastnat för tv-serien Nashville som handlar om ett par kvinnliga countrystjärnor och människorna runt omkring dem. Jag är svag för countrymusik och denna serien innehåller mycket bra musik som gör mig inspirerad att skriva mer eget.

Drömmer om: Jag drömmer om att få se människor lära känna Gud på djupet vilket jag tror sker genom ett liv i tillbedjan och i gemenskapen med andra troende. Jag brinner för bön, lovsång och tillbedjan vilket jag ser som en viktig uppgift för mig att inspirera andra människor i.

Instagram/Twitter: @old_and_wise

Blogg: www.samuelbjorling.se

 

Jag hoppas att ni genom detta inlägg fått veta lite mer om vem jag är, jag är nyfiken på vilka ni är! Jag hoppas att vi ses något i sommar! På tisdagar har vi bön kl18.30, på fredagarna träffas ungdomarna på Summer-LIFE kl19.00 och på söndagar kl10.00 har vi gudstjänst.

Välkomna!

 

//Samuel Björling

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00