En spännande helg!

Denna gång tar vi delar av vår Teamare Ericas SMS som skickats ut för att påminna om denna helgens aktiviteter! Så ta emot den informationen!

Först och främst vill jag bara säga att på fredag kommer det bli awesome på LIFE! Lovsång, Olivia kommer att predika med temat ”Det nya livet” och det kommer att bli go’fika som vanligt! Sedan blir det Photo challenge, som alltid har varit en succé när vi gjort det!

På söndag kommer en kille som heter Gustaf Samuelson och snackar. Han kanske blir vår nya ungdomspastor! Ungdomsteamet har lovsången, så det blir ett fett awesome möte. Jag vill se er alla i kyrkan på söndag! ;)

TEENS klockan 18:30 och LIFE 20:00 på fredag och GUDSTJÄNST på söndag 16:00. BÖN klockan 15:15 för den som vill. Barnkyrkan samlas under gudstjänsttid.

På lördag har vi STÄDDAG i kyrkan! Vi börjar 08:30 och GOOFIKA kommer att serveras!

En härlig vårhelg…

Nu närmar vi oss helgen med stormsteg. För någon är det bara timmar kvar till man tar ut helgledighet. Fredag är det och solen skiner. Även om det inte är så varmt ute så ger solen sin värme och det är skönt att få in ljuset i sina ögon.

I kväll möte TEENS och LIFE. TEENS möts 18:30 och LIFE klockan 20:00. LIFE har tillägget PARLAMENTET ikväll. Temat för kvällen är Den Helige Ande. Det kommer att bli en intressant och spännande kväll på många sätt.

På söndag möts vi igen för gudstjänst. Klockan 16 har samlas vi och LP-vänner från Helsingborg med Peter Klang i spetsen medverkar med vittnesbörd. Vår egen Semias Schenberg är med och håller i gudstjänsten och Rydmans är med och sjunger.

Under gudstjänsten möts vår söndagsskola med sina olika grupper: Skatten och XP!

Det kommer bli en härlig gudstjänst. Vi kommer också att meddela namnet på den person som vi tänkt ska ersätta vår tidigare ungdomspastor. Nästa söndag så kommer han, för det är en han, att medverka i vår gudstjänst. Så välkomna även då!

Bön inför vår gudstjänst har vi en halvtimme från 15:15 till 15:45!

Våren börjar komma, om än tvekande…

Vi har haft en fin vår. Vintern kom aldrig riktigt in i spelet och nu verkar det som om våren vinner segrar. Det är skönt när det blir lite varmare i luften och ljuset håller längre och längre på dagen.

På söndag är det återigen sommartid. Då ställer vi fram klockan en timme. Så på kvällen på lördagen om vi går och lägger oss tio så ställer vi om klockan till elva. Då kommer vi vakna rätt tid på söndagen.

Till helgen har våra ungdomar samling på fredagskvällen. Både TEENS och LIFE kommer att ha samling tillsammans med Sollyckans kyrka kl. 19:00. TEENS samlas kl 18:30 vid Pingstkyrkan och går gemensamt upp till Sollyckan.

På lördag har vi Årsmöte (Administrationsmöte) för Pingstförsamlingen i Varberg. Klockan 17:00 så möts vi för att gå igenom kommande år. Vi avslutar med att äta något tillsammans.

På söndag är det gudstjänst klockan 16:00. Då predikar Andreas Widell. Frida Svenningsson ansvarar för sång och musik.
Om du vill vara med och be inför gudstjänsten så möts vi klockan 15:15.
Söndagsskolan med Skatten & XP samlas under gudstjänsttid.

Välkomna! 

Vi går mot våren…

Vi går mot våren, även om SMHI har lovat bakslag på den sköna värmen vi haft några dagar. Även om det varit kallt på natten har solen visat sig i härliga Varberg.

Fredag kväll möts TEENS och LIFE. Denna kväll blir det mycket bra som händer. Undervisning, skattjakt, etc.

Lördagen åker en del av församlingens ledare till Göteborg för att delta i Pingst LedarUtveckling (PLU). En spännande dag väntar där.

På söndag så har vi bön 15:15 och sedan vid klockan 16 så drar vi igång vår gudstjänst. Denna helg har vi missionstema på gudstjänsten då våra vänner Johan & Noomi Söderkvist, med barn, gästar oss från Jönköping. Det kommer bli en spännande gudstjänst kan jag lova.

Sång och musik håller Samuel Björling. Vi kommer även att få information om vårt nystartade arbete i Moldavien.

Missa inte denna helg!

Sista veckan i 21 dagars Fasta & Bön och för vår ungdomspastors tjänst

Nu har vi gått in i sista veckan av Fasta & Bön. Snart når vi fram till de 21 dagar som vi satte ut som mål!
Det har varit en fantastisk tid med många bönesamlingar med god uppslutning. Välkommen med de sista gångerna tisdag 18:30, onsdag 08:00 och 18:30 och torsdag 18:30. På söndag, även om det är dag 22 så har vi bön 13:00 fram till Gudstjänsten.

Denna vecka är våra ungdomar på skidresa i Trysil. De kommer hem på fredag kväll. Därför är TEENS och LIFE inställda denna fredag.

På söndag förmiddag kommer församlingen att ”knoppa av” Viskadalskyrkan till en egen församling. Vi proklamerar en ny församling på söndag 10:30 i Veddige.

Denna söndag avskedspredikar vår ungdomspastor Oscar Svensson. Klockan 16:00 så har vi gudstjänst då vi kommer att avtacka Oscar som flyttar vidare till Jönköping och en liknande tjänst som ungdomspastor i Pingst Jönköping. Vi hoppas många kommer och tackar Oscar och vi önskar honom all välsignelse i sin fortsatta tjänst!

 

För sången och musiken ansvarar vårt lovsångsteam med Olivia Gustafsson i spetsen.

 

 

 

 

LIFE träffas ikväll och gudstjänst på söndag!

Ungdomarna:

Fredag kväll klockan 17:30 träffas TEENS. Häng på vettja! och så 20:00 möts de lite äldre unga i vår församling till LIFE! Först är det möte med lovsång och predikan av Oscar Svensson. Sedan bowling… på kyrktorget. Alla unga är välkomna med till en helbra kväll.

Söndagsgudstjänst:

På söndag klockan 13:00 möts vi till bön i Faste & Bön satsningen. Vi förväntar oss att Gud ska vara där och ge av sig själv till den som söker honom.
Klockan 16:00 har vi gudstjänst där församlingens föreståndare Ola Olofsson predikar  över temat: Tro som förvandlar!
Sofia Glamheden med gäng kommer att leda i sång och musik!

Håkan Axell besöker Pingst Varberg idag…

Under veckan har vi haft två dagar med SPIK-information på flera skolor. Det var Cirkus Mie, en duktig jonglör mm, som gav skäl till att leva en nykter livsstil.

Idag, söndag, är det alltså Håkan Axell som predikar i Pingst Varberg och utmanar även församlingen i dessa frågor. Frida Svenningsson ansvarar för sång och musik. Vi välkomnar även nya medlemmar.

Idag börjar vi också med Fasta och Bön i 21 dagar. Måndag till torsdag möts vi i kyrkan 18:30 och söndag möts vi 13:00 och har bön fram till 15:45. Onsdag morgon är du också välkommen klockan 08:00 för en timmes bön.

Vi hoppas att du vill vara med och fasta & be under dessa dagar. En eller flera dagar.

Vill be om ursäkt…

Vi vill bara be om ursäkt för den mediokra uppdateringen av bloggen under de senaste veckorna!

Mycket har hänt och det har saker som vi missat att lyfta här! Vi ber om ursäkt för det!

Denna vecka har vi ekumenisk bönevecka. Ikväll onsdag är vi i Frälsningsarmén klockan 19:00 och i morgon i Katolska kyrkan vid samma tid. Fredagen har Håstenskyrkan ”Nikodemusnatt” klockan 20:00 och på lördag så är det Sollyckans kyrka som står som värd för bönen. Den börjar då 10:00. Då finns det möjlighet till personlig förbön i samband med den stunden.

På fredag kväll möts våra ungdomar i kyrkan. 18:30 är det TEENS och 20:00 LIFE.

Vår gudstjänstdag är söndagen. Klockan 15:15 möts de som vill till bön och sedan 16:00 har vi Missionsgudstjänst. Pastor Victor Pavlovski från Moldavien kommer att tala i vår gudstjänst och vi kommer också att få en hälsning från Argentina. Samuel Björling ansvarar för sång och musik och vi kommer även ha parentation.

Söndagsskolan XP & Skatten är igång under gudstjänsttid!

Välkommen till en god söndag!

Sunday – Church day!

 

Gott Nytt År!

Vill avsluta detta år med att önska alla en God fortsättning och ett Gott Nytt År! Vi kan se tillbaka på ett år som varit händelserikt och gott på många sätt. Som församling ser vi att fler och fler kommer på våra gudstjänster och det gläds vi åt. Det som är en utmaning för nästa år är att bli ännu tydligare att Pingstkyrkan är öppen för alla som vill fira gudstjänst i vår kyrka.

Jag har mött människor i vår stad som är tveksamma om kyrkan är till för dem! Det som för oss kan verka som en självklarhet är det inte för andra. Min önskan för 2014 är att hela Varberg är välkommen till Pingstkyrkan för att dela gemenskapen i gudstjänster och i smågrupper.

Denna vecka

Denna vecka är det något lugnare takt i Pingstkyrkan Varberg. Då Nyårsafton är på tisdagen så har vi ingen bön den kvällen. Men vi uppmuntrar dig, var du än är, att tacka för det goda du upplevt detta år och lägga det svåra på Herren samt att du ber för dig själv, familj, vänner och Guds församling över världen och i Varberg. Det är ett bra sätt att avsluta det gamla året och börja det nya.

På söndag så har vi bön klockan 15:15 och en halvtimme framåt. Klockan 16 så har vi sedan gudstjänst. Det är Semias Schenberg som predikar och Bobo Blad har hand om sång och musik. Veronica Wågenberg leder gudstjänsten.

 

Denna helg är det ungdomarnas julfest och vi fint besök, dop och nattvard…

På lördag kommer våra ungdomar att ha en julfest (anmälan) klockan 18:00. Det kommer att bli en enastående tillställning!

På söndag kommer vi också att ha en fantastisk gudstjänst. Vi kommer att ha besök av vår missionär Paul Waern, ICBI som kommer att predika och ge en återkoppling från sitt arbete. Olivia Gustafsson med team kommer att ansvara för sång och musik.

 

Vi kommer även att ha dopförrättning. 5 stycken kommer att döpas! Så det blir en stor glädje, både för dem och för oss som församling.

I gudstjänsten kommer vi även att fira nattvard tillsammans.

Gör allt du kan för att vara med denna dag!

Vill du vara med och be innan gudstjänsten så möts vi klockan 15:15!

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00