Ola är tillbaka!

Missa inte gudstjänsten imorgon kl10.00! Predikar gör vår pastor Ola Olofsson som är tillbaka från semestern! Kom med förväntan! :)

AfterChurch på Getterön 5:e vik efter gudstjänsten söndag 20 juli 2014

Enligt meteorologerna på yr.no ska det på söndag bli strålande sol och 24 grader varmt på söndag. Jag tror att det är många av oss som ändå planerat att åka till stranden vid fint väder på söndag. Därför tänker jag att vi efter gudstjänsten (vid fint väder) åker till Getterön 5:e vik där vi kan få fortsätta gemenskapen. Man tar med sig det man behöver för stranden, lunch, fika osv så möts vi upp där. Jag planerar att ta med mig en liten bärbar grill så har ni korv som ni vill grilla så finns min grill till förfogande. Hur länge man väljer att stanna på stranden är upp till var och en.

//Samuel

 

Smågruppsgemenskap på Kurtinen

I vår församling har vi smågrupper, det är en mindre gemenskap som träffas i hemmen där man delar sin tro och sina liv. På sommaren kan det vara svårt att få till träffar där alla kan komma då en del är bortresta eller kanske jobbar extra mycket. I den grupp jag är med i vill vi hålla igång någon form av gemenskap även under sommaren. I onsdags var vi två smågrupper som kom tillsammans till gemenskap på Kurtinen i Varberg där vi grillade, fikade och tävlade i femkamp.

Vill du vara med i en smågrupp så klicka här för mer information!

//Samuel Björling

 

Många stämde upp i allsång i Societetsparken!

Igår var det allsångskväll i societetsparken med kyrkorna i Varberg. Det var ett strålande väder och många människor hade hittat sig ner till societesparken där det bjöds på både körsång, allsång och instrumental musik. Det var Bo Elftorp(Equmeniakyrkan), Kent Bladh(Pingstkyrkan) och P.G. Gniste (Frälsningsarmén) som hade planerat kvällen och var kvällens allsångsledare.

 

Kent Bladh gratulerade och uppmärksammade Gabriel Glamheden som ställde upp i kompbandet trots att han denna dag fyllde år. Kent gav honom en ”framgångspåse” från Tanzania i födelsedagspresent och därefter bjöds publiken på ett härligt instrumentalt stycke där Gabriel fick briljera på sin Hammond-orgel ackompanjerat av det i övrigt mycket duktiga kompbandet.

 

Allsångskören bestod av personer från de olika kyrkorna i Varberg.

 

Församlingskickoff 30 – 31 augusti 2014

Den 30 – 31 augusti har Pingstkyrkan Varberg sin församlingskickoff! Det kommer hända mycket roliga saker under den helgen så skriv upp dessa datum i era kalendrar! Från och med söndag 29 juni kommer det finnas en anmälningslista i kyrkan. Pris: 150kr/vuxen, 100kr/barn, familj max 500kr. Kickoffen startar lördag 30 augusti kl 15.00 och avslutas med en gemensam lunch på söndag 31 augusti.

Mer info kommer senare!

Ny på kontoret, sommarpastorn har ordet!

Nu är det äntligen sommar igen och för många av oss innebär det semester, sol & bad, umgås med familj och vänner och kanske hinna läsa de där böckerna som det aldrig ges tid till annars. För mig kommer sju veckor av sommaren att spenderas som sommarpastor i Pingstkyrkan Varberg. Jag kommer framförallt täcka upp för församlingens föreståndare/pastor Ola Olofsson som har semester och är borta vecka 26 – 30.

Vem är då jag kanske du undrar? Här nedan följer lite snabbfakta…

Namn: Samuel Björling

Ålder: 28

Bor: Lägenhet i centrala Varberg

Familj: Gift med Charlotta och har tillsammans fyra barn Elsa(5,5år), Siri(4år), Annie(2,5år) och Ivar(2,5mån)

Sysselsättning: Pastorsstuderande på ALT (Akademi för ledarskap och teologi)

Fritidsintressen: Har ett stort intresse för matlagning. Jag bakar en hel del surdegsbröd. Musiken ligger mig varmt om hjärtat. Jag är sångare och musiker, skriver lite egna låtar men mest spelar jag i församlingens gudstjänster där jag är en av musikledarna. Jag har ett intresse för illustration vilket ni kanske kommer att få se prov på i sommar om ni tittar efter noga.

Tittar helst på: Jag och min fru har nyligen fastnat för tv-serien Nashville som handlar om ett par kvinnliga countrystjärnor och människorna runt omkring dem. Jag är svag för countrymusik och denna serien innehåller mycket bra musik som gör mig inspirerad att skriva mer eget.

Drömmer om: Jag drömmer om att få se människor lära känna Gud på djupet vilket jag tror sker genom ett liv i tillbedjan och i gemenskapen med andra troende. Jag brinner för bön, lovsång och tillbedjan vilket jag ser som en viktig uppgift för mig att inspirera andra människor i.

Instagram/Twitter: @old_and_wise

Blogg: www.samuelbjorling.se

 

Jag hoppas att ni genom detta inlägg fått veta lite mer om vem jag är, jag är nyfiken på vilka ni är! Jag hoppas att vi ses något i sommar! På tisdagar har vi bön kl18.30, på fredagarna träffas ungdomarna på Summer-LIFE kl19.00 och på söndagar kl10.00 har vi gudstjänst.

Välkomna!

 

//Samuel Björling

Varbergs Rotaryklubb prisar PMU – Pingstmissionens Utvecklingsarbete

CHECK PÅ 80 000 till Panzi!

 

Pingstkyrkan i Varberg har även vi, genom vår Second Chance, bidragit till detta arbete via överskottet från försäljningen. Vi samarbetar med PMU och är mycket stolta över att ha en så bra kanal att få ut vårt bistånd genom.

Det känns fantastiskt bra att vi tillsammans får göra skillnad för världens kvinnor och i förlängningen deras familjer.

Det är också dags, så här i valtider, att sätta press på vår Regering och våra politiska partier att agera när det gäller Kongo. Att se till att sätta press på dess president och skapa en världsopinion för att får ett slut på det bestialiska striderna och krigandet i landet.

Men en stor eloge till Rotaryklubben i Varberg för Ert stora engagemang i detta!

Berit Simonsson i Pingst Varberg

På söndag möts vi i Pingst Varberg klockan 16:00.

Vi har besök av Berit Simonsson, Oas-inspiratör och förkunnare.
Sången och musiken ansvarar Samuel Björling för.

Vill du vara med och be en stund innan så kommer du klockan 15:15 till 15:45. Vi möts i församlingsvåningen!

Gör vad du kan för att komma med!

Vi är inne i en skön tid!

Solen värmer och vi har haft en vecka bakom oss som varit fantastiskt fin. Det är med glädje vi ser tillbaka på helgen som gick! Isaiah Gospel Choir gästade oss på fredagen och Martin Lindholm, pastor och föreståndare i Bua, predikade om tre kvinnor i Bibeln på Mors Dags-gudstjänsten. Fantastiska samlingar!

Vi vill vara en församling i tjänst för mer än oss själva. Därför är det viktigt för oss att det vi gör kan betjäna staden. Det tror vi att dessa samlingar har gjort!

Denna fredag kommer LIFE att avsluta terminens samlingar. Man återkommer från och med vecka 26 igen med samlingar på fredagarna. Då klockan 19:00. Det är tiden även för denna fredag. Vi kommer att ha möte i början och vår blivande ungdomspastor Gustaf Samuelson kommer att medverka! Missa inte detta. Det blir Quiss och mycket mer!

På söndag gästas vi av församlingens förre pastor och föreståndare Roland Johansson som predikar. Han har även med sig familjemedlemmar som kommer att sjunga och spela.

Gör vad du kan för att vara med på samlingarna och det viktigaste: Bjud med dig någon!

Spännande helger framför oss – Kom med!

TEENS och LIFE samlas i kväll. TEENS klockan 18:30 och LIFE 20:00.
Det kommer att bli ett grymt möte, go’fika och ett frågequiz! En kväll ni sent kommer att glömma!
UNGDOMAR OBS!
Sista dagen att anmäla sig till Halmstad som vi ska till nästa vecka!!!
Det kostar drygt 80kr (stod fel i förra smset) Se till att anmäla dig för det kommer att bli AWESOME!!!

På söndag är det Magnus Fransson från Pingst Falkenberg som predikar i vår gudstjänst klockan 16:00! Lovar att det blir en intressant predikan.
Sofia Glamheden ansvarar för sång och musik. Vill du vara med och be innan gudstjänsten så börjar bönen 15:15.

VIKTIGT! 
Vi kommer även att ha ett extra församlingsmöte i avslutningen av gudstjänsten, då vi ska besluta om att kalla Gustaf Samuelson till ny ungdomspastor i församlingen. Kom med och säg din mening.

På tisdag i nästa vecka är det Storbön klockan 18:30! Välkomna med då!

Nästa söndag har vi Gudstjänst för ALLA! Då kommer det bli väldigt spännande! Missa inte detta!

Engelbrektsgatan 17, 432 42 Varberg Telefon 0340-61 16 00